Лютви Местан: Технологията на вота ала ГЕРБ е технология на злото

  • 09 октомври 2012 15:56

  • 1301
  • 8
Лютви Местан: Технологията на вота ала ГЕРБ е технология на злото
©

На ДПС ще й се наложи за трети път да се яви на избори в село Туховица, които реално печели, заяви на пресконференция зам.-председателят на Движението за права и свободи Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Принципът на ГЕРБ за Благоевградски регион явно е избори до дупка, докато спечели управляващата партия. ДПС спечели изборите и на редовните местни избори. Тези избори са спечелени сега в неделя и въпреки това - на партията ще й се наложи за трети път да се яви на избори, които печели. Това е подмяната на вота, на волята на мнозинството български граждани, каза още Местан.

Логото на семинара, който се организира на 20 октомври в София, звучи прекалено европейски за българските нрави: „Европейските стандарти за провеждане на избори и къде е България”. „Според мен, далеч по-адекватното лого на този семинар е: „Технологията на вота ала ГЕРБ – технология на злото”, каза Местан.

Цялата парламентарна група на ДПС и цялата партия отправят призив към всички политически сили за единодействие срещу „това зло, което застрашава българската демокрация”. Народът трябва да реши кой ще ги представя в местната и изпълнителната власт. „Откраднатият вот има за ефект унищожена демокрация”, допълни той.

На въпрос за референдума за АЕЦ „Белене” Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в каза, че ДПС не са апологети на референдумите. Съображенията са ги заявили и няма основания за променена позиция по тези въпроси.

Утре след приемането на дневния ред от трибуната на НС представител на ПГ ще представи декларация на Оперативното бюро на ДПС във връзка с делото в Пазарджик. Декларацията в момента е в процес на обсъждане.

На въпрос има ли развитие във връзка със законопроекта за училищното и предучилищното образование, Местан каза, че законопроектът е в комисията и предстои да се приеме окончателно. Той ще влезе и в пленарна зала. От ДПС препоръчват на ГЕРБ - да не манипулират нагласите сред представителите на малцинствата в България, които едва ли не - не са искали изучаването на майчиния им език. Според Местан - това е една изключително груба и долнопробна манипулация. „Аз, на мястото на Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко не бих си играл така популистки с територията на изконните човешки права”, каза Местан.

Последвайте канала на

1301 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
откъс от НА ПРОЩАВАНЕ В 1868 Г.

2013.01.22 | 14:39

8
...Но кълни, майко, проклинай таз турска черна прокуда, дето нас млади пропъди по тази тежка чужбина - да ходим да се скитаме немили, клети, недраги! Аз зная, майко, мил съм ти, че може млад да загина, ах, утре като премина през тиха бяла Дунава! Но кажи какво да правя, кат си ме, майко, родила със сърце мъжко, юнашко, та сърце, майко, не трае да гледа турчин, че бесней над бащино ми огнище... ...да помнят и те да знаят, че и те брат са имали, но брат им падна, загина, затуй, че клетник не трая пред турци глава да скланя, сюрмашко тегло да гледа!...
Националист

2012.10.10 | 19:03

4
Ей мангал, боклук мръсен върви да си правиш политиката в Анадола. И да не се забравя че ДПС е наследник на турска терористична организация отговорна за десетки атентати в България.

2012.10.10 | 19:04

7
Ти не си националист, а си национал-социалист! Фашистите нямат право на мнение! Заедно с фюрера си, вървете в пъкъла!!!
Българин в България

2012.10.10 | 19:04

6
Другарю Лютфи,"сукал"от майка България и в социалъма,и в комунизъма,и като виден турски кьоролаз,прекали!Аре в Анадола!...
Мен

2012.10.10 | 19:03

5
Местане, боклуче смотано, и твоят ред ще дойде !!!

2012.10.10 | 13:44

3
az kazvam stiga ve4e turcite van ot parlamenta

2012.10.10 | 10:26

2
tova prase triabva da spre da gruhti, prasetata ne govoriat
По мяза на театро.

2012.10.10 | 10:05

1
Тва театро го гледаме 23 години вече. А от 2007г. до сега ДПС и ГЕРБ си помагат взаимно както и през 2011г. Но пък може да са намаляли парите за ДПС идващи от Турция. Тва непрекъснато ходене до Турция на ГЕРБ може да означава и нещо още по лошо пряко сдаване на власта от ГЕРБ на Ердоган.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини