Осман Октай: Ще ни управляват БСП, ДПС и Меглена Кунева

булфото
share

България ще бъде управлявана от тройна коалиция, каза Осман Октай в ефира на Нова ТВ.

В предаването Директно с Карбовски политикът посочи, че новото правителство след парламентарните избори ще бъде съставено от ДПС, БСП и Движението България на гражданите на Меглена Кунева. Според Октай контактите между бившия президент Георги Първанов и лидера на ДПС Ахмед Доган все още продължават и двамата редят предизборните листи. Октай не посочи конкретна фигура, която ще заеме премиерския пост, като намекна, че това може да е бивш член на СДС. Октай допълни, че лидерът на ДПС се е изолирал, за да може да се върне на бял кон в политиката.

По отношение на нарастване на радикалните настроения сред българските мюсюлмани Октай посочи, че това е реванш заради случилото се по време на Възродителния процес, когато се затваряха джамии и се вкарваха в затвора. Арабското влияние сред мюсюлманите в България е факт, посочи той.

По случая с гласуването в общинския съвет в Кърджали, когато не е било прието предложението ген. Васил Делов да бъде обявен за почетен гражданин Октай заяви: Съветниците от ДПС гласуваха по нареждане отгоре. Това бе атака срещу кмета Хасан Азис.

Водещи новини

Още новини