Жени Живкова: Аз рядко плача

Булфото
share

Искахме да отбележим 70-годишнината от рождението на Людмила Живкова с достойнство. Желаехме да покажем на обществото постигнатото от майка ми в сферата на културата и образованието. Това заяви в предаването "Карбовски: Директно" дизайнерката Жени Живкова.

Конференцията в Софийския университет целеше да разкаже за реформите, които Людмила Живкова бе започнала в сферата на образованието. Когато майка ми гостува в САЩ през 77-ма г. и при следващите й визити там, тя посещава някои училища, които работят по метода Монтесори. Тя е тази, която внася тази педагогическа практика у нас, както първо я прилага в експерименталното училище в Горна Баня, разказва дизайнерката, като изтъкна, че това е неизвестен за обществото факт. Тя разказва и за борбата на дъщерята на Тодор Живков за родното изкуство и за желанието й българите да се докоснат до чуждестранната култура.

Вчерашният антикомунистически протест по време на конференцията в Софийския университет не ме изненада. Не съм обидена от случилото се. Аз рядко плача, каза Жени Живкова.

Водещи новини

Още новини