Комунист: Европейските цървули не ни интересуват

share

Цинично и грубо е да отричате миналото. Това заяви в предаването "Карбовски: Директно" Костадин Чакъров от Съюза на комунистите в България.

ДСБ иска да има санкция за всеки, който реабилитира или отрича престъпния характер на комунизма. Провеждането на вчерашната конференция в Софийския университет по повод 70-годишнината от раждането на Людмила Живкова Петър Москов определя като незаконно. Това, което ни прави немодерни, е да си разказваме, че по времето на Тодор Живков е било хубаво, категоричен бе той. Депутатът от ДСБ коментира, че тоталитарният режим е отречен и от българското, и от европейското законодателство.

Вие непрекъснато се позовавате на Европа, но за нас европейските цървули въобще не са мярка за нещата, контрира Чакъров. Ние, комунистите, искаме оценката да не ни се пише в Брюксел и да ни се налага. Ние искаме оценката да ни се пише от българския народ, каза той. Престанете да ни плашите и да размахвате пръста на Европа. Тодор Живков, като ръководител на суверенна и икономически силна държава, е носител на най-високите държавни отличия на 90 процента от европейските държави с изключение на Великобритания. Коя Европа тогава е искрена, попита Чакъров - тази, която го награждаваше, или тази, която съди режима. Сега някакви бабички се явяват, някакви парцалеси, които казват, че това е фашизъм. Те искат в България да се размахва пръст и да се отрича миналото, каза комунистът. Според  него е цинично и грубо да се отрича миналото.

Водещи новини

Още новини