От БСП поискаха имунитета на Яне Янев

share

Депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова поиска да бъде свален имунитетът на лидера на РЗС и председател на антикорупционната парламентарна комисия Яне Янев, съобщава Стандарт.

Нинова е подала сигнал до главния прокурор и иска Яне да бъде разследван по чл. 286 от НК за набеждаване. Янев извърши престъпление за набеждаване като ме обвини в корупционни сделки, свързани с енергетиката, изграждането на АЕЦ Белене и по договори за доставка на газ от Русия, заяви Нинова. По думите й Яне е говорил за "записани със СРС разговори между нея и бившия енергиен министър Румен Овчаров, Кириенко, Шматко и Красимир Георгиев". 

Яне знае много добре, че това не е вярно, изригна Нинова. Тя заяви официално, че не е участвала в никакви преговори по сектор енергетика, тъй като когато е била зам.-министър на Овчаров, не е отговаряла за този ресор. БСП не се страхува от референдума и няма да позволи подобно говорене по темата за АЕЦ Белене, каза още Нинова. Вече 3 години разни измекяри на властта хвърлят петна по БСП, обяви тя.

Водещи новини

Още новини