Политолог: Не е работа на Дянков да казва какви ще са доходите

share

На финансовия министър Симеон Дянков не му е работа да казва какви ще са доходите, а да формира политики, които да позволят това. Смятам, че става въпрос за предизборен ход. По-малко от година преди изборите този ход няма как да бъде приет по друг начин.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия политологът Татяна Буруджиева.

И според икономиста Владимир Каролев правителството действа популистки с намерението си да увеличи пенсии и заплати в годината на парламентарните избори. "Не съм сигурен дали това ще помогне на ГЕРБ да спечелят изборите. Отделно от това 10%-но увеличение на пенсиите, които не са повишавани от 4 г., няма да се усети", коментира той. Той посочи, че правителството трябва да формира политики, които да помогнат да имаме развита икономика, а по-високите доходи ще дойдат от там. "Както казва бившият американски президент Роналд Рейгън, най-добрата социална политика е редовното работно място. Правителството ни обаче не работи в тази посока", убеден е Каролев.

Според Буруджиева можем само да гадаем кога ще се случи увеличението на доходите, тъй като управляващите дават разнопосочни сигнали за това.

Водещи новини

Още новини