Иван Костов: Нелепо мнозинство ни управлява

Булфото
share

Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира днешното неявяване на председателя на Софийския градски съд /СГС/ Владимира Янева пред антикорупционната комисия на ВСС, тъй като се оказа в болница.

За сутрешните обвинения на вътрешния министър Цветан Цветанов, че тъмносиният лидер имал връзки с магистрати, Костов поиска Цветанов да представи телефонните му разпечатки. Костов заяви, че ще приеме обвиненията на Цветанов, но само ако в тях се среща телефонният номер на поне един съдия. Лидерът на ДСБ шеговито коментира, че е далеч от Красьо Черничкия, известният лобист в съдебната система от Плевен.


ДСБ ще предложи в Народното събрание да бъде създадена анкетна комисия, която да разследва изразходването на бюджетната субсидия на всеки един независими депутат. ДСБ ще поиска Народното събрание да възложи на Сметната палата одит по същия въпрос. „Нелепо мнозинство управлява страната", коментира Костов и призова ГЕРБ да „излязат от изолация", казвайки как са си гарантирани подкрепата на независими депутати в пленарната зала.

Кандидат-президентът на Синята коалиция Румен Христов все още не се е срещал с тъмносинята партия, за да обсъдят кой ще застане до него като кандидат-президент на изборите.

Водещи новини

Още новини