Председателят на СОС Цветомир Петров: Гражданите на София искат промяна, а тяхната активност е нашият пътеводител

Булфото
share

„Днес не е само Денят на София – днес е и празник на България, защото нашата столица е сърцето и лицето на държавата. Освен това, този ден е и наш професионален празник като общински съветници. За пръв път го отбелязваме в този така фрагментиран състав на общинския съвет, но въпреки различията си, през изминалата година доказахме, че можем да се обединим в името на важните за града решения. Различните ни политически възгледи не са пречка, когато пред нас стои общата кауза – развитието на София.“.

Това заяви председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров в началото на тържественото заседание на градския парламент, по случай 17-и септември.

„Хората не се интересуват много от това кой общински съветник от коя партия е, какво е казал, на кого и защо. Те се интересуват от важните неща – от това да могат да ползват удобен и редовен градски транспорт, да се разхождат по добре поддържани улици и тротоари, да изпращат децата си в модерни училища и детски градини. Гражданите на София искат промяна и развитие, и доверието, което ни гласуват, е не просто отговорност – то е наша мотивация да действаме решително и навреме.

Днешният празник е не само празник на нашия град, но и светъл християнски празник, посветен на Света София и нейните дъщери – Вяра, Надежда и Любов. Тези християнски добродетели ни напомнят за моралните устои, които трябва да ни водят – вярата в по-доброто утре, надеждата за по-светло бъдеще и любовта към нашите близки и нашия град. Именно в този дух искам да благодаря на всички наши съграждани, които с труда си всеки ден правят София по-добро място за живеене. Специално благодаря на лекарите и учителите, които се грижат за нас и нашето бъдеще. 

Бонев: Софиянци заслужават не само политически речи, но и реални действия

Искам да изкажа и своята благодарност към кмета на София и към районните кметове, които всекидневно работят за развитието на града и решаването на проблемите на всеки квартал и район. Техният труд е от огромно значение за общия напредък на София и тяхната ангажираност заслужава нашето признание.

Благодаря и на общинските служители, защото техният ежедневен труд е този, който определя оценката на гражданите към управлението на нашия град. Също така благодаря на моите колеги – общинските съветници – за тяхната отговорност в тежките решения и упоритата работа, с която изпълняват своя дълг към жителите на София.

И накрая, искам да насърча всички граждани на София да продължат да бъдат активни участници в живота на града. Вашата гражданска активност е нашият пътеводител. А заедно с активността, ви пожелавам здраве, късмет и светлина по пътя напред.“, каза още Петров.

Водещи новини

Още новини