По инициатива на Цветомир Петров - СОС с извънредно заседание във вторник

  • 23 февруари 2024 13:58

  • 340
  • 0
По инициатива на Цветомир Петров - СОС с извънредно заседание във вторник
© Булфото (архив)

По инициатива на председателя на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров е свикано извънредно заседание на съвета на 27 февруари, от 10:00 часа, съобщиха от пресцентъра на СОС. Петров посочи, че очаква колегите му да подходят отговорно.

В дневния ред са включени доклади от изключителна важност, които не търпят отлагане, посочи председателят. Той обясни, че първият е от кмета на София Васил Терзиев относно участие на районните администрации в проекти по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд“. Точката бе внесена и като извънредна по време на вчерашното заседание, но по думите на Петров "новото мнозинство успя да я отложи и отново бе блокирана възможността софиянци да санират своите сгради с помощта на европейски средства". 

Новият председател на СОС: Не се чувствам като компромисен избор

На предстоящото заседание, съветниците ще разгледат и доклад от зам.-кметовете Надежда Бобчева и Никола Барбутов относно кандидатстване на Столичната община по програма „Околна среда“ за отпускане на средства за инвестиции в техническото подобряване на системата на Зоологическата градина, обясни още Петров, цитиран от БТА.

Третият доклад, който очаква одобрение от съвета, е отново на зам.-кмета по Европейски политики, международна дейност и туризъм Никола Барбутов за това Столичната община да има възможност да кандидатства за безвъзмездно финансиране по програма „Техническа помощ“, допълва председателят.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
340 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини