ПП-ДБ не иска да управлява нито с Пеевски, нито с Доган

Nova News
share

ПП-ДБ няма визия да управлява с някоя от фракциите в ДПС, а да предложи изход от политическата криза. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Васил Пандов в „Офанзива с Любо Огнянов”.

"Разпадът на политическата система е най-големият опонент на ПП на изборите. Обществото ни е разделено, а избирателите - отблъснати. На ГЕРБ не можем да вярваме, проблемът ѝ е, че допринесе за разрушаването на системата. Крият се зад фрази. Станаха непоследователна партия, а имат и неприкрити обвързаности", сподели той. 

Явор Божанков, ПП-ДБ: Изходът от политическата криза е нашата рецепта за управление

Според него категорично е невъзможно да се получи коалиция на ПП-ДБ с Пеевски. "Нямаме визия и за обединение с Доган. Случващото се в ДПС е политическа ирония, двете фракции са от един и същи кръг. Не можем да подкрепяме някой, който е създал друг. Винаги е имало съмнение в евроатлантическата ориентация на ДПС - заради сложните отношения с Турция и Русия, както и заради етническия вот", смята Пандов. 

По думите му ПП-ДБ не е била в опасност от разпад. "Всяка една коалиция има устав и правила за номиниране на кандидат-депутати. Те включват вътрешни процеси по избор, така че нямаше как за месец всички актове да бъдат променени, както желаеха от "Да, България", обясни депутатът.

Водещи новини

Още новини