Васил Пандов за Сребреница: Това е пореден пример за фалшив евроатлантизъм на ГЕРБ и ДПС

  • 31 май 2024 17:39

  • 1882
  • 7
Васил Пандов за Сребреница: Това е пореден пример за фалшив евроатлантизъм на ГЕРБ и ДПС
© Кадър: Нова телевизия

В частта за възнагражденията на медиците става дума за бездействие. По въпроса за Сребреница, става дума за една черна дупка в политиката на служебния кабинет на Димитър Главчев. Това заяви кандидатът за депутат от Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от (ПП-ДБ) Васил Пандов в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 896

„Международният наказателен съд е обявил геноцид. Това е пореден пример за фалшив евроатлантизъм на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с“, поясни той.

Пандов коментира и темата за възнагражденията на лекарите. „Виждаме състоянието на българското здравеопазване и кадровото му обезпечаване. Състоянието с кадрите в здравеопазването е такова, че в момента ние нямаме медицински специалисти“, изтъкна здравният експерт.

ПП-ДБ искат извънредно заседание на парламента заради скандала "Сребреница"

Той припомни, че в последния Колективен трудов договор, подписан по време на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, основното възнаграждение на лекарите е 1200 лева, а минималната работа. Това е отношението към лекарите ни. Как те да останат в България при това положение? Сега, въпреки че има 120 млн. лева повече парите пак не стигат. Това показва, че не се управляват правилно“, обясни Пандов.

„Светската власт не трябва да се намесва в църковната и във верските въпроси. От друга страна виждаме, че може би, намесата на руската държава в РПЦ и отношението им към нашия Синод. Това е много по-сериозно от заявлението, че Русия ни смята за вражеска държава. Това означава, че конфликтът се пренася на верска основа и се търси разкол в православието", заяви още Васил Пандов по повод позицията на Руската православна църква, че отказва съслужение с петима български митрополити, защото са участвали в църковна служба с представители на „разколнически структури” от Украйна. 

„От много години знаем заявките на Русия, че славянската писменост е тяхна и те са я съчинили. Не е учудващо, ако се опитат да внесат разкол и в православието, за да постигнат техни цели. Рисковете са глобални за православието”, каза Пандов.

Той препоръча българската държава да е предпазлива в намесата си, "за да не следваме примера с Русия, за която няма разграничение между държавна политика и църква и ни напомня за едни години преди 1989 г. и нашата Църква”, допълни Пандов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1882 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ЍДИОТИ ПП ,ДБ ...

2024.05.31 | 19:25

5
НИКОЙ НЕ КАЗАЛ,ЧЕ НЕ Е ГЕНОЦИД БЕ ..... СССФФФФИНЯ МММРРРЪЪСНА

2024.05.31 | 20:15

7
НОЖА ИДВА ЗА ТЕБ ПСИХИЧНО БОЛНА СФФФИНЯ...КАТИЛА
ПУКНИИ М ЪР Ш О

2024.05.31 | 20:13

6
УМРИИИИ ГНУСЕН ПСИХИЧНО БОЛЕН ИЗРОД КАТИЛА
тоя е

2024.05.31 | 19:01

4
много гнусен ур.од като всички от подмяната и доносническа бг
Някой

2024.05.31 | 18:29

3
Престанете с тази дума евроатлантизъм вашата мамка мръсна фашистка.

2024.05.31 | 17:58

2
Ти па какъв си бе,педал!!! От Партията на Педалите!!!!
Нешка

2024.05.31 | 17:58

1
Как искам да ти се издрусам на фалшивата евроатлантическа,комунистическа муцуна

Добави коментар

Водещи новини