Зафиров за думите на Борисов: БСП повече няма да се хваща на предизборни въдици и капани

share

Времето на предизборните коалиции свърши. БСП-Обединена левица ясно показа какъв е модела и каква е алтернативата на сегашното статукво. Това, че ние даваме заявка да бъдем реална алтернатива на сглобките показва, че сме на прав път. БСП няма да се хваща на предизборни въдици, БСП повече няма да върви след събитията и да попада в капани. 

Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента временно изпълняващия длъжността председател на БСП Атанас Зафиров, който коментира думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за "джентълменско споразумение". 

Борисов: Ако не им харесва "дежентълменско споразумение", нека "умните" да измислят друга дума

"Кой ще управлява след изборите стана ясно и днес, след като отново си подарихме енергетиката на чужда страна. Видяхте как гласуваха. това ще е бъдещата сглобка. Това, че някой се уплаши от реалната алтернатива и реши да сложи прът в колелото на тази алтернатива се видя от всички. Очакваме в предизборната кампания истински дебати, включително лидерски, по политики. Кой ще управлява след изборите ще решат българските граждани. Ако влизаме в предизборната кампания с пазарлъци и договорки, това означава само едно - следващи предсрочни избори. Ние в този цирк и пазарлък няма как да участваме", категоричен бе той. 

"Нека видим кой как ще се представи на изборите. Българският народ ще покаже кой трябва да управлява след изборите. Смисълът на едни избори е да се рееализират идеи. Когато видим каква чуваемост имат нашите идеи в обществото и сред другите партии, ще говорим. Всичко останало е предизборни капани и въдици, на които ние повече няма да се хванем", завърши Атанас Зафиров. 

Водещи новини

Още новини