Скандал в ЦИК заради заявленията на БСП за регистрация

  • 10 септември 2024 20:42

  • 2200
  • 7
Скандал в ЦИК заради заявленията на БСП за регистрация
© Булфото

Заявленията на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за регистрация за предстоящия вот предизвикаха спор по време на днешното заседание на Централната избирателна комисия (ЦИК), който доведе до прекъсване на заседанието, предаде БТА.

Причина е подадено от изпълняващият функциите председател на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Атанас Зафиров заявление за оттегляне на заявлението за явяване самостоятелно на партията, внесено от пълномощници на подалата оставка като председател на социалистите Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Зафиров е поискал подписката и съпътстващите документи да му бъдат върнати.

Това се случва след решението на Върховния касационен съд (ВКС), който заличи Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за като председател и представляващ БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и вписа като представляващ заместник-председателя, определен за изпълняващ функциите на председател Атанас ЗафировАтанас ЗафировАтанас Зафиров е роден в гр. Бургас на 29 септември 1971 г.   Завършва „Български език и.

ВКС реши: Нинова не е председател на БСП и не може да регистрира партията в ЦИК

Ерхан Чаушев, член на ЦИК, определи ситуацията като разнопосочни искания на лица, които се позовават, че имат или нямат представителна власт. „Няма как едно лице да иска подписка, събрана от друго лице с претенции за представляващ партията. Никога не сме давали подписки досега“, коментира той.

„Няма как едно лице да иска подписка, събрана от друго лице, с претенции за представляващ партията. И ЦИК не би следвало да влиза в този филм, който впрочем е преброяване на дивите зайци, а ние да се правим на режисьори или участващи не знам къде си, сценаристи - или прочие“, коментира и Севинч Солакова, която е секретар на избирателната комисия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2200 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
УРРУУНГЕЛ КОСТЯ КОПЕЙКАТА

2024.09.10 | 23:14

5
ДА СЕ БОМБАРДИРА МОСКВА ТАЗИ НОЩ С ДАЛЕКОБОЙНИ РАКЕТИ ...И ДА Я ИЗРАВНЯТ СЪС ЗЕМЯТА ....
Костя копейкин

2024.09.10 | 23:17

7
ВНАСЯ ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА '" ЗА ЧУЖДЕСТРАННИ АГЕНТИ" ....,А ТОЙ САМИЯТ Е ЛАЙЙЙЙНО НА МОСКВА

2024.09.10 | 22:58

2
САТАНАТА САЩ скоро ще умре от СТРЕЛАТА НА БОГ РУСИЯ!
А ПЪК ВОЛГИН .....

2024.09.10 | 23:16

6
И ТОЙ СМЕСВАШЕ КОКАТА..И ТОЙ НЕ ЗНАЕШЕ НС КОЙ СВЯТ СЕ НАМИРА ....,ДААА
БГ свинщини

2024.09.10 | 22:59

4
Перушина от доганя хвърчи, свинята оглушително квичи, биволица на Позитано мучи, тиквата банкинска мълчи! А ПП-то се държат за парапето... на Козяка си правят сефтето.
УКРАИНЕ победи

2024.09.10 | 22:01

1
вси4кото ЦИк е за масова екзекуциа.. както и РЕ ПЕ У ТАТА с ПРЕСТЪПНИЦИТЕ в УНИФОРМА И БАНКИАНСКАТА С ВлО4 У БАНКИА

2024.09.10 | 22:58

3
Слава КОКАИНЕ!

Добави коментар

Водещи новини