Община Карлово стартира реализацията на проекти за близо 19 млн. лв.

Община Карлово
share

Община Карлово започва реализацията на четири проекта с обща стойност 18 792 400 лева, съобщиха от общината.

Това ще бъде възможно, след като по-рано днес кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов подписа споразумения за държавно финансиране с министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова.

Проектите са за строеж на нови сгради за културна дейност в селата Климент и Христо Даново, основен ремонт на 10 улици в Карлово и изграждане на нова многофункционална спортна зала „Васил Левски“ на едноименния стадион в общинския център.

Общините ще получат близо 868 млн. лв. за инвестиции във ВиК проекти

На този етап не е ясно кой ще бъде първият реализиран проект, съобщиха за БТА от пресцентъра на общината. След реализацията на тези четири проекта в период до две години, Община Карлово ще кандидатства с нови – отново с финансиране от държавния бюджет, съобщи д-р Кабаиванов.

На последното заседание на Общински съвет в Карлово беше взето решение за кандидатстване и с още едно проектно предложение. Проектът за безвъзмездна финансова помощ е „Надграждане на общинската система за разделно събиране и рециклиране на биоразградимите битови отпадъци, генерирани на територията на Община Карлово" по процедура „Мерки за изграждане, разширяване и/или надграждане на общински/регионални системи за разделно събиране и рециклиране на биоразградими отпадъци“ на Оперативна програма „Околна среда“ 2021-2027 г.

Водещи новини

Още новини