Финансови корекции за близо 3,7 млн. лв. по проекти на Община Силистра

  • 04 юни 2024 13:38

  • 347
  • 1
Финансови корекции за близо 3,7 млн. лв. по проекти на Община Силистра
© Община Силистра

Заради пропуски в методиката на избор на изпълнител при обществени поръчки и заради просрочване на договори Община Силистра има наложени финансови корекции в размер на близо 3,7 милиона лева.

Водят се дела за обжалване на нанесените санкции, но се очаква това да доведе до икономии при изпълнение на общинския бюджет за годината.

Основно финансовите корекции касаят големи трансгранични проекти. Сред тях са този за закупуване на електрически кораб и изграждане на пристан, от наша страна и познатият като проект за велоалеите. В списъка е и ремонтът на покрива на Художествената галерия, който все още не е довършен, съобщи силистренският кмет Александър Сабанов: "Ако не успеем да спечелим делата, трябва да платим от някъде. Пак от нашите пари, няма откъде да дойдат. Държавата няма да ни даде пари да платим на държавата финансовите корекции, които министерствата са ни наложили или управляващите органи".

Работещи бедни: 600 000 души нямат осигуровки

Санкции са наложени и по прекратени вече договори. Единият е за изграждане на социални жилища, който бе спрян заради археологическото откритие на най-голямата и запазена римска пещ, от първата половина на VI век, и за предоставяне на интегрирани здравно-социални услуги на деца с увреждания и за деинституционализиране на грижите за деца.

Последвайте канала на

Калина Христова
347 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.04 | 14:55

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини