Румяна Бъчварова: Кризата в ДПС може да завлече и други партии

бТВ
share

ДПС беше много дълго извън властта. След това се оказа, че кадри на ДПС минават през правителствата (на ГЕРБ). Тогава правителствата бяха много силни и можеше да се противодейства. Когато бях началник на кабинета на първия кабинет "Борисов" не си личеше тази колаборация. 

Това заяви Това заяви Румяна Бъчварова в предаването "Тази сутри" по бТВ.

Виждам желание от страна на ГЕРБ да се дистанцира от ДПС. Тази криза може да завлече и други партии. Не мисля, че ГЕРБ може да вземе страна. Но все пак трябва да има принципна позиция - как трябва да работят институциите, как трябва да се проведат изборите, добави още тя.

Ивайло Мирчев: Има нови данни за Пеевски, главният прокурор да поиска имунитета му

Тя коментира и внесеното в деловодството на парламента писмо от Цветан Василев, според което има данни за рекет от страна на Делян Пеевски към представители на КТБ.

"Ако има свидетел и документи за разследване - това ще изглежда доста сериозно. Защо не се появиха досега е друг въпрос. Пазени са за моменти като този. Има много случаи, в които се няма доверие на прокуратурата", коментира Бъчварова. 

По думите ѝ евентуалното гласуване на имунитета на Делян Пеевски е повод да се види как кризата в ДПС разделя целия парламент. 

Водещи новини

Още новини