Бъчварова: Изборите не са трагедия, каквато се опитват да ни представят

  • 21 март 2024 09:56

  • 335
  • 2
Бъчварова: Изборите не са трагедия, каквато се опитват да ни представят
© Булфото (архив)

Много настойчиво се налага тезата, че българите не искат избори. Тя е доста неоснователна. Това каза пред БНР Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., социолог, бивш вицепремиер и министър на вътрешните работи в управлението на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, както и бивш посланик в Израел.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 907

Резултатите, регистрирани от социолозите, са отражение на твърдите ядра, но има маса от хора, която предстои да направи своя избор, поясни тя.

Всички ключови моменти от скандалите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Гражданите се оказват по-мъдри от политиците, когато се стигне до реален избор, заяви Бъчварова в предаването "Преди всички".

"Не знам имало ли е реални преговори", посочи тя за сегашните политически турбуленции. По думите ѝ е проблем, че "в толкова важни преговори от двете страни участват хора на различни политически нива".

"Ако има продължаване на преговорите, това трябва да стане с нови лица, които не са натрупали негативи", изрази позиция Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св..

Според нея, ако има разбиране по общите въпроси и че не трябва да се стига до избори, има варианти – "може да се мисли и за програмно правителство до края на годината, без политически лица, но на това ниво на отношенията ще е трудно".  

"Няма възможност за нещо устойчиво и работещо, ако няма минимум доверие. А това, което чухме в прав текст е, че те са похарчили своето доверие."

Кризата дава шанс на ПП-ДБ да натрупат опит в критични моменти, смята Бъчварова. Новите партии трябва да се учат в движение и много кратки срокове, допълни тя.

В отговор на въпрос кое е по-добро: избори или правителство, социологът отбеляза, че "съставянето на ново правителство е въпрос на политическа зрялост", а в механизма на споразумението "има много точни решения".

"От друга страна, изборите не са тази трагедия, която се опитват да ни представят. Изборите са решението, което преминава в ръцете на гражданите, след като политиците не са успели да го вземат. Не е толкова страшно да отидем на избори."

Последвайте канала на

Радина Лазарова
335 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 04:58

2
❤️ Г­о­­р­­е­­­щ­­­и­ ­­м­­­о­­­м­и­­­ч­­е­­­т­а­ ­­в­­­и­ ­­о­­­ч­­а­­к­­в­­­а­­т ­­-­­­ X­­­1­­­8­.­­­F­­­U­­­N

2024.03.21 | 11:32

1
Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли:----> use.my/bioman

Добави коментар

Водещи новини