Първан Симеонов притеснен от етнизация на конфликта в ДПС

share

За етнизация на конфликта в ДПС предупреди социологът от "Галъп" Първан Симеонов. Играем си с огъня, посочи той в студиото на БНТ.

Делян Пеевски може да разчита на много сериозен вот, според него, тъй като за електората на ДПС е важно кой е силен. Има опит влиянието на Пеевски в силовите органи да бъде изтласкано, заяви той.

В коментар за настоящата политическа ситуация и кризата, Първан Симеон заяви, че наблюдаваме как политиката се превръща в крайно прагматичен процес. Преходът свърши, време е и партиите на прехода да свършат, смята Първан Симеонов. Според него и БСП ще приключи, защото не може да си намери мястото.

МВР е отказало охрана на Ахмед Доган?! Каква е ситуацията пред сараите в „Бояна” и Росенец

Тези процеси са бавни и текат със смяната на поколенията, заяви той.

Според Първан Симеон в момента ГЕРБ по-скоро се снишават, а лидерът Бойко Борисов стои "благоразумно" спрямо Пеевски.

Борисов се опитва да си върне балансьорската роля, според мнението на социолога, като поясни, че на предстоящите предсрочни избори едва ли ГЕРБ ще разшири влиянието си. Има шанс обаче това да направи "Възраждане", не е изключено и други партии да направят това.

Отваря се огромно пространство за нещо ново, прогнозира Симеонов и отново заяви, че това пространство е в консервативния спектър, което отговаря на народопсихологията.

Водещи новини

Още новини