МВР е отказало охрана на Ахмед Доган?! Каква е ситуацията пред сараите в „Бояна” и Росенец

Bulfoto
share

Остава засиленото полицейското присъствие в района на сараите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в „Бояна”. Периметърът е разширен и привържениците на Доган вече нямат достъп до входа.

Представители на ДПС вече се събират в района, но единствено Тимур Халилов беше допуснат да се приближи към сградата.

Ще получи ли охрана от НСО Ахмед Доган?

Заявките за днешния ден са подобни на тези от петък, предаде Нова тв.

И в Росенец се събират привърженици на почетния председател на ДПС. Те казват, че са там, за да окажат мълчалива подкрепа на Доган.

„Ние искаме да се разположим отвън, в свободното пространство, което е публична собственост. Проблемът е, че не знаем какво се случва вътре. Излизат по медиите снимки на двама души, които ми изглеждат притеснителни. Излизат информации, че в сградата се случват някакви работи. Има голяма неяснота”, заяви Илхан Кючюк.

„Къде е решението на българския съд в техния случай, кой документ им дава право да влязат?”, попита Кючюк. „Това ще бъде поход на демокрацията. Събираме се и каквато е волята на членовете ни, това ще бъде”, каза още Кючюк.

Той е категоричен, че не се опитват да ескалират напрежението. 

Според информация на Димитър Николов, който е депутат от ямболския регион, МВР е отказало охрана на Ахмед Доган. След като е получена заплаха за сигурността на почетния председател на ДПС, Джевдет Чакъров подава сигнал в полицията, както е по закон, събира се комисия от МВР, ДАНС и НСО. Назначава се охрана на лидера на ДПС, докато тече проверка. От МВР казаха, че тази проверка е приключила и не са потвърдени фактите и обстоятелствата в нея. Същата комисия трябва да вземе решение дали тази охрана ще продължи, или ще бъде отказана.

Водещи новини

Още новини