Любомир Стефанов за кабинета "Главчев": Румен Радев надделя, направо "затвори гейма"

Нова телевизия
share

Румен Радев надделя, направо "затвори гейма" с абсолютно ясни аргументи. Това коментира пред Нова телевизия политологът Любомир Стефанов относно действията на президента, който настоя вътрешният министър в служебното правителство да бъде сменен. Припомняме, че миналата седмица държавният глава отказа да подпише указа за кабинет на Горица Кожарева заради името на Калин Стоянов. 

Добре е, като утихнат нещата, Конституционният съд да разгледа случая и за в бъдеще да знаем как се процедира. Радев беше в рамките на закона. Стана ни навик от криза в криза. Той се опита да задвижи в желана от него посока. Това беше тълкувано от някои като добър знак, а от други като намеса и прекрачване на правомощията, заяви Стефанов.

Радев одобри кабинета "Главчев 2". Отиваме на избори на 27 октомври

По думите му, за да се състави редовно правителство след 27 октомври, българските политици трябва да започнат да се държат като национални лидери и да поемат отговорност.

Да кажат на избирателите си следващото правителство ще е коалиционно и в него можем да дойдем с това и това, посочи политическият анализатор.

 

Водещи новини

Още новини