Рашидов: В ГЕРБ няма условия да се краде

share

В годините, когато имаше един много добър бюджет за културата, чудя се защо театрите не бяха ремонтирани? Сядахме по скусани столове. Това каза в сутрешния блок на ТВ7 министърът на културата Вежди Рашидов.

Аз съм един културен и възпитан човек и не мога да не благодаря. В случая искам да благодаря специално на премиера Борисов за това, което направи за културата. Аз не съм случаен човек в ГЕРБ, мога да кажа на Станишев. Хората, които се подмазват на Бойко, не минават. Бойко е безмилостен в това отношение, виждате колко министри се смениха, каза Рашидов и намекна, че министър Траков не е сменен поради некадърност, а защото се е опитал да се облагодетелства от положението си.

Няма начин да не се държа артистично, защити себе си министърът на културата по повод нападките заради думите му на откриването на обновения Сатиричен театър в София. Тогава той каза, че от подмазване са се облагодетелствали кръгове около Сергей Станишев.

Относно твърдението, че днешните политици в сравнение с Тодор Живков, са смешници, Рашидов посочи разлика във времето, в поколенията, в технологиите. В ГЕРБ няма условия да се краде, просто защото е много строго там. С Борисов се води диалог такъв, какъвто аз не съм виждал през живота си. Той има талант от природата, с върха на кожата си усеща нещата и реакцията му е брилянтна винаги. Борисов е от растящите хора, той непрекъснато расте, той е брилентен премиер, каза още Рашидов.

Водещи новини

Още новини