Вежди Рашидов: От подмазване се облагодетелстваха кръгове около Сергей Станишев

  • 09 септември 2012 14:09

  • 3447
  • 10
Вежди Рашидов: От подмазване се облагодетелстваха кръгове около Сергей Станишев
©

Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на да не се упражнява върху думи, извадени от контекста на мое емоционално изказване, защото от подмазване и сервилничене се облагодетелстваха кръгове около него, дори и собствената му жена. Това се посочва в изявление на министъра на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко по повод на изказване на лидера на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Цитиран от пресцентъра на ръководеното от него министерство, Рашидов посочва, че в своя прочувствена и емоционална реч за откриването на обновения с близо 800 000 лева европейски пари Сатиричен театър е казал, че благодари на премиера Борисов за
това, че в тежките години на криза винаги е чувствал неговото рамо в подкрепа на културата. "Казах, че аз не съм от тези, които се подмазват и блюдолизничат, за да си уредят живота, но въпреки това бюджетът на културата се увеличава всяка година, а усвоявайки по най-прецизен и бърз начин европейските пари, ние осигуряваме още един бюджет за българската култура", уточнява Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

Той добавя, че се е случило точно обратното - по време на тригодишния си мандат досега във финансов план е понесъл само лични загуби, поради факта че не може да работи и да продава своите скулптури, и че усилията му в Министерството на културата отнемат цялата му жизнена енергия.

"За съжаление, извадени от контекста и употребени в политически спекулации, думите ми бяха използвани от лидера на българските социалисти по нечестен и непочтен начин", заявява Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

По повод на въпроса на Станишев да каже кои са тези, които чрез подмазване и блюдолизничене са си уредили живота, Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко посочва, че "списъкът на облагодетелстваните по времето на Тройната коалиция би бил такъв, че той няма да изпита удоволствие да го прочете".

Тези, които се опитаха чрез подмазване и нечестно да си уредят живота при правителството на ГЕРБ, бяха освободени още при най-малкото съмнение за лично облагодетелстване, отбелязва Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. На всеки в кабинета, а и на общественото мнение на страната е известно, че настоящият премиер проявява нулева търпимост към всеки, решил или опитал се да се облагодетелства от властта, добавя той.

Министърът на културата заявява, че дори и най-малкото съмнение в лоялността му към ГЕРБ и към министър-председателя "са халюцинации на някой болен мозък, а този, който би могъл да си помисли такова нещо, не е в час". Иначе с огромно удоволствие и с гордост приемам "похвалите" на Станишев за това, че за разлика от времето на неговото управление, в Министерството на културата вече има дирекция за европейски проекти и че досега се усвояват 120 милиона лева, като са ремонтирани голям брой училища, театри, музеи, работи успешно вече година и половина театралната реформа, разкриват се нови археологически находки, отбелязва Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

Според него, ако това беше направено по времето на Станишев, то състоянието на материалната база на българската култура щеше да е в пъти по-добро, но "очевидно правителството на Станишев не се е интересувало от европейски пари, освен ако не може семейно да ги усвои или присвои".

Последвайте канала на

БТА
3447 10

Коментари 10

Добави коментар
МАЗНИ КРАДЛИВИ И ТЪМНИ БАЛКАНСКИ СУБЕКТИ

2012.09.10 | 17:53

10
АБЕ РАШИДОВ - И БСП И ГЕРБ СТЕ ЕДНИ И СЪЩИ ЛАЙНА !!!

2012.09.10 | 17:53

1
daa... rusnqcite pusnaha boiko do vlasta za da prokara nepopulqrnite promeni i sled tova bsp da caruva, oba4e pravitelstvoto na sa6tiq ospq da im osigori o6te pove4e devidenti i sergei i co po4naha da iztivat

2012.09.10 | 17:53

9
абе лизачо ти за колко се подмаза на турците да ни продадеш историята за да могат да си я менкат както им е добре на тях а.......да гориш в ада и аз да съм явола който ще те пържи изрод долен
r

2012.09.10 | 17:53

8
мултака номер едно рашидов на мълчи да се срамува и от произхода и от поведението си. най-добре да си стяга парцалите че сега гроба като падне от власт тоя ше го шибат мангалите докат му окапе кирливия мустак
4

2012.09.10 | 17:53

7
Тръгнал Веждито да говори за подмазване!!! Най-голямото подмазване става в неговото министерство! Да знаете само как му се подмазват разни директори на институции за да ги остави да царуват и грабят! Големи пари се въртят, и Веждито стопроцентово доста се облажва! Такава анархия цари в министерството на културата, че чак не е истина!!!
ss

2012.09.10 | 17:53

6
za rezaka nojaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
agabaga

2012.09.10 | 17:53

5
Пияндето дето бие ченгета, раздава правосъдие.
Чичо Ани Видин

2012.09.10 | 17:53

4
Вежди такива бяха дедите, родителите им. Болни от СПИН БСП. Невярвам нашия истрадал народ да им даде друга такава възможност. Дерзайте смело. Народа е с ВАС.
RAM 13

2012.09.10 | 17:53

3
Рашидов, просто се засрами и млъкни. Недостойно е /познато ли ти е това човешко качество достойнство?/ сам да се определяш като човек, който не се подмазва и не блюдолизничи. Това трябва да кажат хората, а те казват точно това - че си най-големия натегач и сол та...к на Б.Б. Ако в България трябва да се построи паметник на подмазвача/натегача, предлагам Вежди Рашидов да се автоскулптурира и постави на пиедестал. ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ НЕЩО МНОГО НАТУРАЛНО И ИСТИНСКО!!!

2012.09.10 | 17:53

2
Веждю толкова си мазен,че олио ти капе от мустака.

Добави коментар

Водещи новини