Миролюба Бенатова: Възможно е ДПС да е пред самовзривяване

Булфото архив
share

Разбираме, че когато решат да работят, институциите могат да се организират много бързо. Това е повтарящ се модел и вече никой не се изненадва. Това каза в интервю за БНР журналистът Миролюба Бенатова относно дейността на прокуратурата и антикорупционната комисия по казуса "Румен Гайтански – Вълка" и ББР.

Изненадващо беше, когато Цветан Василев се превърна в обвиняем, че Васил Божков от недосегаем се превърна в обвиняем. Обвинението срещу Вълка не е изненада, посочи тя.

За този кредит се говори още отпреди няколко години, припомни журналистът относно отпуснатия на Румен Гайтански - Вълка кредит, за който сега бизнесменът е разследван.

Допускайки, че реалната мишена може да е Ахмед Доган, Бенатова изтъкна, че "това е моделът КТБ": докато са приятели – "баща и син" в добри отношения, всичко върви добре, но когато "синът" се обърне срещу "баща си", се стига до случаи като КТБ и ББР.

"Смущаващото е, че когато Пеевски си развали отношенията с някого, по дела, които са били на трупчета, започва да се работи. Работи се, когато Пеевски се разсърди."

Запитана може ли реално да бъде ударен Доган в контекста на предстоящите избори, Миролюба Бенатова коментира:

"Електоратът на ДПС доста се изменя в годините. Електоралната карта на ДПС търпи задълбочен анализ. Какво ще стане на тези избори с ДПС, не знаем. Има юридически двама действащи председатели. Може да се окаже, че ДПС е пред собственото си самовзривяване. Като автоимунно заболяване може да подейства този процес."

Владимир Йончев: Изборите ще минат под знака на войната в ДПС

Дали Калин Стоянов ще бъде вътрешен министър или не, е важно по различни причини от тези дали ще осигурява вота на ДПС, смята журналистът.

Водещи новини

Още новини