Владислав Панев: Aкцията срещу Румен Гайтански е част от войната в ДПС

  • 16 август 2024 21:17

  • 879
  • 9
Владислав Панев: Aкцията срещу Румен Гайтански е част от войната в ДПС
© Bulphoto (архив)

"Очевидно е, че акцията срещу Румен Гайтански е част от войната в ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. В случая една сделка, която намириса още от 2019 г. Още тогава беше ясно, че Гайтански има общи фирми с Ахмед Доган, че му помага по този начин. Прокуратурата спа толкова време, сега вече се разработи. Този кредит е толкова престъпен, че няма накъде. Този е 150 млн., защото по закон банките имат право да имат експозиция към едно лице в рамките на 25% от собствения си капитал. Очевидна лъжа е стойността на обезпечението. Пак са положени подписи, пак е имало оценител, някой е излъгал за стойността на обезпечението. Не е невъзможно да има осъдени", заяви бившият депутат от Продължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от (ПП-ДБ) Владислав Панев в "Денят ON AIR".

Според него е важно да има присъди, за да има и възмездие.

"Важно е да бъде обица на ухото на всеки, който тепърва ще мисли да си позволи злоумие с държавни средства. Кредитът е отпуснат по правилата на банката, но подписи има, обезпечение има, което някой си е позволил да сметне, че да го оцени ще е достатъчно, за да покрие стойността на кредита. Кърджалийската фирма е обезпечението. Тепърва ще излизат доказателства", допълни Панев пред Bulgaria ON AIR.

Вълка се предаде доброволно

По думите на госта апетитите към държавна банка винаги ще са големи.

"Естествено, че се е източвала Банката за развитие. Бяха сметнати 8 кредита за 1 млрд. лв., аз не съм сигурен, че всички от тях са без обезпечение. При всички положения става въпрос за поне стотици милиони загуби, ако не и над милиард, от времето когато Мавродиев управляваше банката. Такава банка не бива да съществува. Тази банка е създадена, за да обслужва малкия и средния бизнес", коментира гостът.

Големите теми в областта на икономиката отсъстват и това допринася за свалянето на доверието, категоричен е бившият депутат.

"Ако Горица Кожарева се откаже, ще се изместят изборите. Правителството трябва да бъде избрано между номинирания за министър-председател и президента. Така че двамата трябва да обсъждат в екип състава на Министерския съвет. Ако има натиск от други хора, това не е добре и здравословно за системата. Не е добре да бъдат отложени изборите, защото това означава този парламент да продължи да работи няколко седмици повече. Този парламент досега не ражда особено гениални идеи", заяви още Панев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
879 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Че, това е повече от ясно

2024.08.16 | 23:05

9
щом със заема на Вълка се покриват кредити на Тец Варна. Избирателите да правят сметка кой е прав и кой е крив.
баба гицка

2024.08.16 | 22:58

8
давай Пеевски, мачкай крадците и лъжците, за теб ще гласуваме
ИСТИНАТА

2024.08.16 | 21:41

4
А, що е ТО "дпс"?! А, колко са " дпс"-тата?! ТРИ или повече, "дпс-МАГНИТСКИ", " дпс-Чакъров", "Н-дпс???? Други ИМА ли?!

2024.08.16 | 22:51

7
Кога ще попиташ нещо за Прокопиев?
ДОБРИ НОВИНИ

2024.08.16 | 22:08

6
ПО НЕПОТВЪРДЕНИ ДАННИ ЗАСЕГА , В КРИВОЙ РОГ Е ЛИКВИДИРАН СИРСКИ СЪС ЦЕЛИЯ МУ ЩАБ. СЛАВА НА РУСИЯ!!!
Новини бг

2024.08.16 | 21:52

5
Дългът на Италия от днес, надхвърля 3 ТРИЛИОНА ЕВРО. В този ли цъфтящ съюз , ще ходим?

2024.08.16 | 21:31

3
мазния плужек пак лази да се докопа до дупетатското кюфте. влади, още имота купи с пари от баничките?
ПСИХО ЛАЙНЯРА ИБАН ОЛИГОФРЕН КАТИЛА

2024.08.16 | 21:26

2
КАТИЛА, се хвали че бил рязан войн на Аллах- муджахидин! Какво падение за психично болния " патриот " от ВМРО! Бил гадже на АХМЕД Муса в Ловешкия затвор и там е станала промяната му !
Снежко Снежев

2024.08.16 | 21:25

1
Хайде бе... нИ думай... да те е@а в синьоджукесто комуненце:)))!

Добави коментар

Водещи новини