Експерти с коментар за Грънчарова-Кожарева, служебният кабинет и двете ДПС-та

БТВ
share

Няма разлика между Димитър Главчев и Горица Грънчарова-Кожарева. Помним, че Главчев бе "отгърмян" от Бойко Борисов, който пък заяви, че не го е виждал от 10 години. После видяхме, че Главчев действа в услуга на Делян Пеевски чрез областните управители из страната. От другата страна е Кожарева, чийто съпруг е в "онова" мнозинство на ВСС, който предложи и избра Сотир Цацаров. Това заяви пред БТВ Полина Паунова, журналист. 

Политическият анализатор Георги Харизанов пък каза, че остава много неясно как новия служебен премиер Горица Кожарева, която определи за "счетоводител", ще намери необходимите политически лица за кабинет.

Слави Василев за избора на Кожарева: Президентът напомни, че той има последната дума

"Демократичната общност" се страхува от нечестни избори и не спират да го повтарят. Но според мен трябва да спрат да го артикулират, защото отказват хората да излязат и да гласуват", каза ПР експерт Диана Дамянова. 

За да се мотивира да гласува обществото, то трябва да се уплаши малко, смята Паунова. 

Според Харизанов обаче "това със страхуването на работи" - видяхте къде отиде изборната активност. 

"След новите избори ще има две ДПС-та в Народното събрание", смята Дамянова. "Тези два големи колоса Делян Пеевски и Ахмед Доган ще се сблъскат, явно няма да се разберат."

"Пеевски направи много за нас", казват хората в Родопите, сподели Харизанов. 

Слабо ме интересува какво вижда Доган - той вижда слабо след 10-11 часа сутринта, допълни Георги Харизанов, докато обясняваше как "някои хора виждат навсякъде Пеевски" като владетел на "цялата Вселена".

Водещи новини

Още новини