СФСМВР: С избора на служебен вътрешен министър трябва да се осигури спокойствие и устойчивост

share

Синдикалната федерация на служителите в МВР с позиция, свързана с избора на служебен министър на вътрешните работи. Според СФСМВР трябва да се осигури нужното спокойствие и устойчивост, за да има условия за работа и резултати.

"Надяваме се определената за кандидат за служебен министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева да се запознае с процесите и динамиката в отношенията между министрите на вътрешните работи и СФСМВР и вярваме, че ще подходи отговорно, като с избора си осигури нужното спокойствие и устойчивост, за да има условия за работа и резултати - такива, каквито обществото очаква от нас", се казва в съобщението.

Кандидатът за премиер Горица Грънчарова започва разговори за състава на служебния кабинет

От синдиката се надяват тя да подходи обективно и рационално към избора и назначаването на служебен вътрешен министър. Синдикалната организация отбелязва, че се увеличават опитите за политическа употреба на институцията МВР и работещите в нея професионалисти.

"Внушенията" за манипулиране на изборите от 9 юни и "критиките" към пожарникарите, както и "неоснователното сатанизиране на МВР от политическите представители" се приемат като индиректно обвинение и обида към всички 50 хил. души, работещи в МВР, посочват още от синдиката. 

"Ако има доказателства за манипулиране на изборите от служители в системата, то тази информация трябва да бъде представена не на медиите и широката общественост, а на прокуратурата", заявяват от СФСМВР.

Водещи новини

Още новини