Мартин Димитров: ГЕРБ не разполагат с кандидат - президент

Булфото
share

„На миналите местни избори Бойко Борисов отново подкрепи Кирил Йорданов, но тайно, издигайки един много слаб кандидат на ГЕРБ, който остана четвърти или пети, доколкото си спомням."

"Сега вече не се притеснява да излезе публично и да каже, че първата му коалиция за местните избори ще бъде с БСП, защото Кирил Йорданов е знаков представител на БСП. Много опасно е от тази ситуация да се направи следният извод, който е логичен, а именно, че това е подготовка за следващо управление между тези две партии", категоричен е синият лидер.

Запитан дали може тези взаимоотношения ГЕРБ - БСП да се видят и на президентските избори, Димитров отговори: „Като виждам, че и двете партии не издигат кандидати, не бих се учудил да издигнат един общ. Едните казаха, че чакат другите, другите чакат първите. Предвид това изключително сближаване между ГЕРБ и БСП не бих се учудил накрая да издигнат общ кандидат. Другият вариант е да издигнат двама, но единият да бъде толкова по-слаб от другия, че в крайна сметка кандидатът им отново да е един".

Коментирайки думите на Цветан Цветанов, че кандидатът им ще е изненада за сините, Мартин Димитров заяви: „Да съберем двете информации заедно, това, което казва Цветанов - че кандидатът им ще е изненада за сините, и това, което казва Бойко Борисов - че знаков кмет на БСП, може би най-знаковият, а и на Първанов, трябва да бъде подкрепен. С тези две новини заедно те казват така: „Наш основен опонент са сините и Синята коалиция, тях ще ги изненадваме с президентските избори. А наш основен партньор е БСП с подкрепата на кмета на Варна за нов мандат, която ГЕРБ ще даде".

Според съпредседателя на Синята коалиция ГЕРБ не разполага с кандидат-президент, който може да ги изненада: „Аз смятам, че тези думи са думи на дребно интригантстване и смятам, че те нямат кандидат, който може да бъде изненада за нас", съобщава Дарик радио.



 

Водещи новини

Още новини