ИТН покани независими депутати на разговори за третия мандат

Bulphoto
share

От ИТН поканиха на разговор във вторник за третия мандат независими депутати, съобщиха от партията. 

От ИТН ще разговарят от 11:00 часа с независими депутати от бившата парламентарна група „Величие“ Юлияна Матеева, Павлин Петров, Росица Калинова, Красимира Катинчарова, Лариса Савова и Ирена Негинова.

За 13:30 часа са насрочени разговорите с бившите депутати от „Величие“  - Росица Калинова, Николай Марков, Христо Борисов, Дарин Георгиев, Георги Куков, Етиен Леви, Виктория Василева, както и с независимия депутат Калоян Методиев.

Срещата с Джевдет Чакъров и независимите депутати от ДПС е предвидена за 16:00 часа.

В писмото – покана, разпространено от пресцентъра на ИТН, е записано, че страната е изпаднала в дълбока политическа, икономическа и социална криза, нарушено е и доверието между гражданите и техните народни представители. „Едва ли има отговорен депутат от 50-тото Народно събрание, който да не осъзнава, че на страната е нужно стабилно управление, което да започне да решава най-неотложните проблеми. Това не може да стане без широка парламентарна подкрепа и ясна управленска програма“, е записано в документа.

„На срещата, заедно, ще обсъдим приоритетите за управление на страната, ще уточним най-неотложните проблеми и мерки за тяхното решение, както и ще обсъдим конкретните срокове, за които можем да постигнем изпълнението им“, допълват от ИТН.

ИТН се срещат с всички партии пред медиите

По-рано днес президентът Румен Радев връчи на формацията третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Радев връчи третия мандат на ИТН, призова за незабавно отиване към разговори с останалите формации

 

Водещи новини

Още новини