Костадинов за взрива край Елин Пелин: Имаме огромна нужда от организация, която да мобилизира подготвени доброволци

share

"Имаме огромна нужда от организация, която да мобилизира подготвени доброволци".

Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в кулоарите на Народното събрание зарди експлозиите в склад карай Елин Пелин. 

"По време на пожарите се оказа, че има голям брой хора, които искат да помагат, но те не могат да бъдат ефикасни с борбата с огъня, защото не разполагат с необходимите облекла, най-малкото. Когато съм участвал в гасенето на един такъв пожар, видях как хората идват по къси панталони и джапанки", каза още той. 

Борисов: Ако някой трябва да укорява кмета на Елин Пелин, това са хората в града

"Създаване на нова държавна агенция, която да може да мобилизира граждани доброволци, предлагаме от парламентарната група на "Възраждане", добави лидерът на "Възраждане"

"Идеята е тя да е подобна на гражданска защита и да е към Министерството на отбраната. За целта внесохме законопроект в Народното събрание днес", добави Костадинов.

Лидерът на "Възраждане"  обясни, че агенцията ще функционира по примера на "Гражданска отбрана", функционирала до 1989 г., представлявала полувоенизирана структура към военното министерство. Тя е мобилизирала граждани по време на големи аварийни ситуации и бедствия и е функционираше като помощна структура към МО и МВР.

 

Водещи новини

Още новини