Адв. Хаджигенов: Политиката ни ще се върти в кръг, докато не се отмие шлаката

БТВ
share

Хаосът в политиката ни ще спре, когато някой надделее. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ политологът доц. Стойчо Стойчев.

Възможно е да се стигне и до промяна на избирателаната система, например в посока гръцката, при която победителят получава бонус, добави той.

Големият проблем у нас е липсата на коалиционна култура, това, че никой с никого не иска да управлява, а иска да управлява самостоятелно, заяви доц. Стойчев.

Самостоятелните мнозинства бяха аномалия за нашата политическа система, сега системата се нормалзиира.Трябва да се научим да гледаме на коалициите като на нещо нормално за управлението, отбеляза политологът.

Акад. Денков получи и върна мандата на президента: Ще очакваме по-силна обществена подкрепа

Демокрацията е това – да изчистим шлаката. Партиите са задръстени от партийни секретари. Ще се въртим в кръг, докато водата не отмие цялата тази политическа шлака, коментира адвокат Николай Хаджигенов.

Коалициите са нещо нормално. Партиите трябва да се научат какво искат хората – те искат правосъдие и демокрация, посочи адвокат Хаджигенов.

По повод конфликта в ДПС между Ахмед Доган и Делян Пеевски доц. Стойчо Стойчев каза, че ще е важно кой регистрира листите, което ще предопредели кой ще влезе в следващия парламент.

Адвокат Николай Хаджигенов определи конфликта в ДПС като част от пречистването на политическия процес.

Водещи новини

Още новини