Ивайло Калфин: Политиците ще се разберат, може и с третия мандат

  • 18 юли 2024 18:03

  • 559
  • 2
Ивайло Калфин: Политиците ще се разберат, може и с третия мандат
© Кадър: БТВ

Политическият елит в последните години се занимава с изчегъртване, отколкото с реална политика. За да има правителство, трябва да има мнозинство в парламента. То се формира на база коалиционно споразумение. Ако искаш да правиш правителството, ти трябва мнозинство. Ако искаш правителство, не тичаш от кабинет в кабинет и не обясняваш кой в чий скут е седял. Това заяви бившият вицепремиер и министър на труда и социалната политика Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

В един момент този порочен кръг трябва да свърши. Дали ще има други играчи няма никакво значение. В момента, в който политиците седнат на масата и кажат, че така ги е подредил народът и трябва да се разберат. Това ще стане в един момент, дори може с третия мандат, убеден е той.

„Преизбирането на Урсула Фон дер Лайен е добре за Европа, защото нямаше друг план. Вижда се покачване на националистически и евроскептични настроения. Тук не става въпрос за харесване, а за алтернативата. Ако не беше избрана тя, следваше един период на сериозни турболенции. Тя бе избори на проевропейските избори“, обясни Калфин.

Урсула фон дер Лайен е преизбрана на председател на ЕК

„Правото на вето е много силно и затова не можеш да го използваш непрекъснато. ЕС дава много повече сила и на по-слабите и на по-силните страни. Излизането от ЕС е много сериозен риск. Великобритания не спечели нищо от излизането си от ЕС“, изтъкна политикът.

„Ние вървим по една агресивна линия от влизането ни в ЕС. В началото ние бяхме активни. Сега се държим като страна-кандидат. Политиците са по-силни ако имат идея и тя стане европейска. Вместо да предлагаме смислени инициативи, ние сме в защитна позиция. Вместо да казваме не, можем да дадем идея как да се случи дадена политика“, изтъкна Калфин и даде пример със Зелената сделка.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
559 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Анонимен

2024.07.18 | 19:34

2
Най добре с третия

2024.07.18 | 18:42

1
Либераст-марксиста лиже задницата на преизбраната първа комсомолска ръководителка на ФЕС

Добави коментар

Водещи новини