Дарин Георгиев, независим депутат: В „Исторически парк“ се проповядва култ към личността на Ивелин Михайлов

Кадър: БТВ
share

Разпадането на парламентарната група на „Величие“ не е изненада. Имаше индикации, че ще се разпаднем още в предизборната кампания. Това коментира в ефира на bTV независимият депутат Дарин Георгиев, който бе част от вече несъществуващата парламентарна група на „Величие“.

Относно дейността на „Исторически парк“ Георгиев разказа, че „там се проповядва култ към личността на Ивелин Михайлов“.

Той проповядва разбирането, че хората не трябва да ходят в университети. Там им се забранява да учат. Образованието, което им „дава“ той, според него е напълно достатъчно и никой не трябва да се отлъчва от неговата догма, поясни независимият депутат.

Ивелин Михайлов: "Исторически парк" и всичко, което правя, е към своя край

По думите му всеки новодошъл негов последовател бивал затрупван с обещания за богатство, но единственият, който забогатявал от измамните схеми, бил само Ивелин Михайлов.

На практика Михайлов управлява техните съдби, защото те са финансово зависими от него. Те му дават едни крупни суми, като в замяна Михайлов им обещава, че ще ги инвестира в някой проект и така ще им увеличи печалбата, но нищо такова не се случва. Какво става с парите, които взима от тези хора Михайлов, е обект на разследване на временната комисия, каза още Дарин Георгиев.

От споделенето от Георгиев стана ясно още, че проектът на „Величие е бил използван единствено за користните цели на Ивелин Михайлов, посочвайки, че Михайлов се е възползвал от авторитета, който е имал сред хората Николай Марков, за да влезе в парламента.

Акад. Денков получи и върна мандата на президента: Ще очакваме по-силна обществена подкрепа

По политическите теми Дарин Георгиев каза, че ще внесе проекторешение за връщане на старите разпоредби отпреди конституционните промени, тъй като Конституционният съд прекалено много се бави с произнасянето си по реформата във върховния закон.

Ако отговорността трябва да бъде прехвърлена на президента Радев, нека поне той да си избере хората, с които иска да работи, посочи Георгиев.

По думите на Георгиев най-големият проблем е, че никоя политическа партия не иска да състави правителство и всяка бяга от отговорност.

Водещи новини

Още новини