"Не просто инвеститори, а общност": „Исторически парк“ - там, където се роди "Величие"

  • 16 юни 2024 18:42

  • 7496
  • 59
"Не просто инвеститори, а общност": „Исторически парк“ - там, където се роди "Величие"
© бТВ

Лабораторията на тяхната идеология е доскоро обезлюдено варненско село. Там е люлката на „ВеличиеВеличие„Величие“ е националистическа политическа партия в България, учредена през“. През последните около 5 години стотици хора от цялата страна и чужбина им се доверяват не просто с гласа си, а и с парите си, бъдещето си ... и ги последват в село Неофит Рилски.

Там е събрана първата представителна извадка на електората на „ВеличиеВеличие„Величие“ е националистическа политическа партия в България, учредена през“. Селото е известно с мега проекта „Исторически парк“. Но още по-впечатляваща от парка е общността млади хора, преселили се да живеят тук. Да създават семейства и деца. Те са не просто жители, а инвеститори и общност, пише бТВ.

Имат си и водач. Ивелин Михайлов - Създателят.

„Родом от София съм. И преди две години се преместих със семейството си в Неофит Рилски“, казва Александра Бешевлиева.

„Тук ми се отразява добре, защото си има хора, които са подобни на нас“, споделя Марина Иванова.

„Тук дойдох заради средата, тук се запознах с моя мъж. Моят съпруг. Той пък е дошъл тук от София. Но не сме се познавали преди. Тук се запознаваме, тук се влюбваме, тук правим дете“, обясни Кристина Капитанова.

„Решението да дойда да живея тук е от 2019 г. Аз виждам потенциал в това нещо и съм решил да се включа с някаква сума в „Исторически парк“. Те се купуват дялове. Като всяко едно АД. Проектът не разпределя печалби. Защото той е стартов етап. Смятам, че за такъв проект изисква малко повече време. Не съм търсил печалби, не мисля, че толкова бързо може да стартира една толкова огромна машина“, казва Ивайло Иванов.

Ивелин Михайлов, "Величие": Нямаме желание да излизаме от ЕС и НАТО

Истински старите къщи в селото изчезват една след друга, а на тяхно място се строят нови - но антични, средновековни, от Първото и Второто българско царство. Величието е във фантазията за миналото. Стилът на населеното място наподобява Скопие, но за разлика от македонските антични сгради от гипсокартон, тук фантазията за историята се създава със значително по-качествени строителни материали. 

Снимка: бТВ

Ивелин Михайлов е движещата сила на проекта за село Неофит Рилски.

„Изкупил съм парцели, когато бяха на ниска цена. Имам над 4000 декара УПИ, които съм ги купил на ниските цени“, обясни той.

Два дни след изборите НАП образува производства срещу фирми на Ивелин Михайлов за наличие на финансови схеми и измами, съобщи директорът на данъчните и допълни, че фирмите на Михайлов имат 600 000 задължения към НАП.

Ивелин Михайлов след проверката на НАП: Задълженията ми са декларирани, не са скрити

По селска улица, отляво има завършена антична къща, отдясно средновековна в строеж и стигаме до две чисто нови възрожденски къщи, където живее Александра Бешелиева и семейството ѝ. Тя е IT специалист от София. Посреща ни, докато децата ѝ имат урок по руски вкъщи.

Ние имаме 4 деца. Тук в това село, и в община Ветрино намираме нещата, които търсим.

Кой е собственик на всички тези къщи?

Различни хора, различни инвеститори. Тези къщи могат да бъдат осъществени като се съберат няколко такива хора като нас и обединят малкото капитали, които имат. Вид инвестиция. 

Има ли някаква идеология, която обединява хората тук?

Това е причината да се преместим тук.  Тук дойдохме няколко пъти преди да вземем решение да се преместим. Има хора, които са тук да дават и да работят.  Всяка събота и неделя се организират доброволчески акции. Хора, които правят и дават за общото. Тук имаме достъп до чиста храна и нормални взаимоотношения.

Те се определят като родолюбци, но се готвят за времето, когато, според думите им, половината свят ще говори руски.

Работата на Кристина е да намира хора, които да се включват в проекта за общността и за строежа на къщите финансово.

Инвеститори в „Исторически парк“ са и семейство Ивайло и Марина Иванови. Той идва тук от София, а тя от Германия.

България, корени, традиции. Така виждат бъдещето си младите хора тук. Както и почти половината българи, живеещи в западна Европа, които миналата седмица гласуваха за „ВеличиеВеличие„Величие“ е националистическа политическа партия в България, учредена през“ и „Възраждане“. Те са млади, но са подозрителни към съвременната медицина.

От Марина научаваме защо българите, които не харесват Европа, живеят там: „И те бягат, защото другите държави са уредени, като се обадиш в полицията, ще се получи справедливост. Те не бягат, защото не обичат българското.“

Искат справедливост като на Запад, но гласуват за партии, които отричат западните ценности. Пример за решен проблем, според семейство Иванови, е сигурността, за която се грижи охранителна фирма „Пазителите“. Също част от общността.

Пощата в Неофит Рилски била стара сграда от времето на социализма, но вече е средновековна. Кръчмата. Била стар селски хоремаг. Вече е възрожденска. Тук останките от реалността и сивотата на социализма се заменят с фантазии и възстановки от Възраждането, Античността и Средновековието. Колко красива да е историята се решава днес. Култ и убежище в миналото, в което можеш да фантазираш за ВеличиеВеличие„Величие“ е националистическа политическа партия в България, учредена през.

Членовете на тази общност не са просто инвеститори. Те изповядват идеология. А начело на тази идеология е Създателят. Ивелин Михайлов говори от големи плазмени екрани в селската кръчма и проповядва как да оправим България. Как да живеем здравословно. Култ към всичко българско. Култ към миналото. Чуждото е заплаха, ако идва от развития свят. Чуждата храната е вредна. На пиедестал в средата на заведението е книгата за Създателя.

Николай Марков от "Величие": Получих закана за убийство!

Първите редове на красивото луксозно издание за Създателя четем за тежкото му детство, свързано с баща насилник, изоставяне и бедност, както и политическите му възгледи: „В детските ми години страната се управляваше от комунистическата партия и НРБ беше силна държава. Улиците и тротоарите бяха чисти, младите уважаваха възрастните. Тогава със съжаление мислех, че Господ ме е създал във време, когато всичко е уредено и аз няма какво да направя за страната си. България беше толкова силна, че смятах за невъзможно това да се промени. Но моето време все пак дойде.“

Срещаме Ивелин Михайлов, за да разберем има ли план да създаде Народна република, както пише в книгата.

Народна република България?

Това няма как да се върне в днешно време, всеки един човек, който си го мисли, е наивен. В комунизма гладни не сме оставали никога, по времето на Прехода ние сме оставали без нищо какво да ядем. Баба веднъж дойде, една жена ѝ беше дала два буркана свинска мас. С два буркана свинска мас и два хляба. И съм спал винаги на студено. И съм нямал дрехи, с които да изляза и се е налагало всеки ден да се бия заради престъпността навън. Нулева престъпност преди, нулева...

Мащабите на строителството в Неофит Рилски са впечатляващи и трудно могат да се оценят на по-малко от стотици милиони евро. Откъде идват тези пари?

Добрата организация. Питайте най-големите фирми в България за колко могат да го направят това нещо.

Опитваме да научим как точно се финансират проектите в Неофит Рилски.

Аз правя бизнес по учебник, аз мога да кажа, че съм един от най-добрите бизнесмени в България и в Европа. Аз съм принуден да се защитавам.

Инвестициите, които се случват в селото? Кой плаща за това нещо?

Имах си клиенти, аз правя къщата, продавам, инвестирам печалбата в „Исторически парк“.

В края на книгата за Създателя Ивелин Михайлов разказва за своя план как населението на България ще стане между 30 и 40 милиона. Разкрива каква ще е и неговата роля за бъдещето на България: „Хората имат нужда от водач, който да върви напред и когото да следват. Ако в даден момент се появи някой по-добър, с удоволствие ще отстъпя мястото.“

„Никога не съм искал да съм водач. Полковник Марков има желание да е в политиката, аз съм връзка между политиката и хората, да отида по места да ги видя тези и да предам информацията към хората“, обясни Михайлов.

Там всичко е свързано с миналото, а как си представяте бъдещето?

Аз бъдещето си го представям да летя в Космоса. Директно ви казвам.

Те са млади, образовани, живели в чужбина. Тях ги информират алгоритмите на социалните мрежи. Те не вярват на традиционните медии, на традиционната медицина, приемат свободата си да пътуват за даденост. Имат фантазии за миналото и вярват, че истинската заплаха за тях е храната в западните вериги магазини, фармацевтичната индустрия и загубата на традиционните ценности. Вярват в билки, наричания и ритуали. Не припознават западният свят като свободен. Не виждат и заплаха от изток. Докато избират бъдещето, те живеят в приказката за миналото, която някой красиво пише и стои за тях.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
7496 59

Свързани новини

Коментари 59

Добави коментар

2024.06.21 | 09:02

59
Милиони българи сме зад Величие

2024.06.21 | 09:00

58
Браво на Величие, че мислят за народа!
какви "инвеститори" са тия помияри?

2024.06.20 | 19:41

57
техните "инвестиции" са от спестени" данъци. т.е. тия са обикновени крадци.

2024.06.18 | 19:26

56
Браво на Величие, че мислят за народа! Победа на изборите е победа за народа ни.

2024.06.18 | 19:04

55
Сърцата ни туптят от радост за победата на ПП Величие!

2024.06.17 | 09:13

54
ВЕЛИЧИЕ Е СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!

2024.06.17 | 09:13

53
ДА ПРЕВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ В ЗЕМЕН РАЙ! УСПЕХ ВЕЛИЧИЕ! СЪРЦАТА НИ ТУПТЯТ ЗА ВАС!
Great

2024.06.17 | 05:50

52
Мисля, че е утопия.
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.06.16 | 21:45

24
ТИЯ ОТ ПП ДВУЛИЧИЕ СА СОРОСОИДНО НПО И ПРОЕКТ НА АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО. МАРКОВ ГО КАЗА ПРИ РИЗОВА.....НИЕ СМЕ ЗА НАТО И ЕС....ИСКАМЕ АМЕРИКАНСКИ ОКУПАЦИОННИ ВОЕННИ БАЗИ....ПРЪЦ

2024.06.17 | 04:49

51
ДААААА

2024.06.16 | 22:59

40
ДААААА
Да напомним КОЙ Е ИЗРОДА КАТИЛА

2024.06.16 | 22:59

39
Скандалният терорист и отявлен шизофреник Мирослав Блажев-Атилката е станал ревностен мюсюлманин, подкрепящ идеите на терористични групировки, показа проверка на "България Днес". От профила му във Фейсбук става ясно, че Атилката ежедневно контактува с български фенове на Световния халифат, част от които се намират в арабските страни. Блажев и приятелите му водят ожесточени дискусии, в които често се появяват призиви за джихад, изтребление на евреите и всички останали неверници. В тях българите често са наричани гяури или нещастни неверници, които с добро или насила трябва да бъдат накарани да приемат радостите на Аллах. Драстичната промяна в съзнанието на някогашния националист и член на ВМРО настъпва по време на престоя му в затвора, където Атилката попадна заради отвлечения от него автобус с 37 пътници. Невижданият до момента в България екшън се разигра през януари 2009 г. на магистрала "Хемус". Преди отвличането на автобуса в блога си Атилката се обявява за православен християнин и призовава към въоръжена революция за спасяването на България. Възгледи, които похитителят бързо забравя, за да прегърне каузата на Аллах и „Ислямска държава". Шокиращия си душевен обрат Блажев преживява зад решетките, става ясно от негов коментар във Фейсбук. Откровението си той прави под публикация, свързана с арестуваните от ДАНС фенове на групировката "Ислямска държава" в Пазарджик. Според спецслужбите феновете на джихада са ръководени от скандалния имам Ахмед Муса, който вече има две присъди за подобни престъпления. Именно възможността идолът му да попадне в затвора провокира Атилката да се изкаже, че това ще е полезно за каузата им. "Е, брат, трябва да има и такива, които да посвещават във вярата и по затворите. А наясно ли си колко много такива хора има по затворите, които искат да се запознаят с исляма, а не могат, понеже няма кой да ги запознае. А известно ли ти е, че решението ми да приема исляма дойде именно докато бях в затвора, благодарение на един ходжа. Та той ме запозна с принципите на вярата в Allah. Така че Ахмед Муса много по-голяма работа ще свърши в затвора за четири години, отколкото, ако е навън. Не му мисля лошото на човека, а само казвам, че и в затворите живеят хора, търсещи пътищата на Allah", пише Атилката под публикацията на своя приятел. Водач на БГ муджахидините . Освен писания във Фейсбук аверът на Атилката поддържа и два профила в сайт за споделяне на видеоклипове. Там псевдонимите му са неособено невинните , (Воин на Аллах от България) (Българският муджахидин). Чрез профилите си мистериозният проповедник е публикувал няколко клипа, възхваляващи Ислямския халифат. Жената, заради която отвлече автобуса, не иска да го види 33-годишният Мирослав Блажев – Атилката, който на 27 януари т. г. (2009 ) -отвлече автобус с 37 пътници, двама шофьори и стюардеса, за кратко време е станал звезда в Ловешкия затвор. Пандизчиите са готови пари да броят, за да го видят. Все им е в устата. За едни е герой, за други – глупак. И първите, и вторите обаче го жалят по причина, че от каквито и мотиви да се е водил, ще има да мачка пандизчийската кушетка. „Съжалявам за стореното. Каквото реши съдът, ще го приема. Направих спонтанно това деяние поради невъзможността да получа справедливост за бременната си приятелка Розинка, която миналата година Петър Ганев от с. Хераково удари с кола. Действах под напрежение от този инцидент. Не исках да наранявам никого в автобуса. Пишман терористът ,се посещава само от майка му Ирена Димитрова. Жената, заради която беше отвлечен автобусът, е заявила, че не иска да се среща с него. Психолог и психиатри извършват специално наблюдение над Атилката. Целта е да се установи дали не страда от разстройство на личността-шизофрения. Възможно е травмата, която е получил през 1997 г., да е отключила психичните му проблеми. След нараняването преди години Атилката се оплаквал от напрежение, тревожност, емоционална лабилност и невъздържаност. Охранителят А т и л к а т а , с рождено име Мирослав Блажев бил гард без пистолет. Работодателите му и в двете охранителни фирми, в които бил нает през последната година и половина, изпитали недоверие към резкия му и избухлив характер. Затова никога не го сложили въоръжена охрана, твърдят източници от "С е к ю р и ти БГ" и "Ф о р с делта". Иначе можел да охранява АЕЦ "Козлодуй", който е един от обектите, с които "С е к ю р и т и БГ" има договор. Негови бивши колеги подозират, че Блажев силно е страдал от този факт. Затова и бързо напускал фирмите, където работел. Чувствал се винаги недооценен. Едва по-късно се въоръжил. Първо преработил газов пистолет в боен, след това незнайно как се сдобил и с ПСМ. Точно с тези оръжия Блажев отвлече във вторник автобуса с 36 пътници. МВР изиска вчера от двете фирми всички документи, с които Блажев е получил работата си. Според проверката на експертите от "Охранителна полиция" всичко било перфектно. Имало документ от лекар, който удостоверявал моментното психическо състояние, съдебно свидетелство, че е с чисто съдебно минало.В документите не е отразено обаче, че през 1996 г. Мирослав Блажев е бил лекуван от личностно разстройство. Най-вероятно и двамата лекари, които са издали документа за моментно психично състояние, са "забравили" да питат лудницата за минали психични заболявания, смятат запознати. "Проверих и се оказва, че лудницата не е издавал документ, удостоверяващ, че лицето е психично здраво", заяви директорът на психиатричната болница в града д-р Цанко Цанков. "На всяко лице, което е лежало в психиатрична болница, му се съставя досие, което се пази в продължение на 50 години". Според д-р Цанков в случаите, когато се налага издаване на медицинско удостоверение за психично здраве, психиатри по местоживеене трябва да упоменат, ако лицето страда от психично заболяване, и посочат моментния му статус.19-годишната Розинка Костова, приятелката на Мирослав, призна, че Петър Ганев, който стана причина за действията на Мирослав Блажев на 27 януари, наистина се e опитал да я прегази с кола на 1 август м.г в София. Тя била бременна, отишла до магазина, който е до дома му, и тогава той се опитал да мине с колата си през нея. По думите на Розинка, има свидетел на инцидента, но той не искал да говори, защото бил приятел на Петър. Според нея Петър Ганев искал чрез нея да причини страдание на Мирослав заради конфликт между двамата. На 27 януари 33-годишният Мирослав Блажев от Севлиево отвлече автобус с 37 пътници на фирма Биомет, пътуващ по линията София-Варна. Той бе въоръжен с пистолет със заглушител и поиска да му бъде доведен Петър Ганев, за да говори с него. Малко повече от час след отвличането Блажев се предаде на полицията. Впоследствие Районният съд в Ловеч наложи на похитителя на автобуса мярка "постоянно задържане под стража", като разпореди той да бъде въдворен в психиатричното отделение на Ловешкия затвор. А т и л к а т а, е роден в Плевен през 1975 година. Розинка Костова е от дом за умствено изостанали хора ! Има дете умствено изостанало-ИЗРОДИ !!!

2024.06.16 | 22:56

34
ДААААА

2024.06.16 | 22:43

31
ДААААА

2024.06.16 | 22:30

28
ДААААА
Да напомним КОЙ Е ИЗРОДА КАТИЛА

2024.06.16 | 22:00

26
Скандалният терорист и отявлен шизофреник Мирослав Блажев-Атилката е станал ревностен мюсюлманин, подкрепящ идеите на терористични групировки, показа проверка на "България Днес". От профила му във Фейсбук става ясно, че Атилката ежедневно контактува с български фенове на Световния халифат, част от които се намират в арабските страни. Блажев и приятелите му водят ожесточени дискусии, в които често се появяват призиви за джихад, изтребление на евреите и всички останали неверници. В тях българите често са наричани гяури или нещастни неверници, които с добро или насила трябва да бъдат накарани да приемат радостите на Аллах. Драстичната промяна в съзнанието на някогашния националист и член на ВМРО настъпва по време на престоя му в затвора, където Атилката попадна заради отвлечения от него автобус с 37 пътници. Невижданият до момента в България екшън се разигра през януари 2009 г. на магистрала "Хемус". Преди отвличането на автобуса в блога си Атилката се обявява за православен християнин и призовава към въоръжена революция за спасяването на България. Възгледи, които похитителят бързо забравя, за да прегърне каузата на Аллах и „Ислямска държава". Шокиращия си душевен обрат Блажев преживява зад решетките, става ясно от негов коментар във Фейсбук. Откровението си той прави под публикация, свързана с арестуваните от ДАНС фенове на групировката "Ислямска държава" в Пазарджик. Според спецслужбите феновете на джихада са ръководени от скандалния имам Ахмед Муса, който вече има две присъди за подобни престъпления. Именно възможността идолът му да попадне в затвора провокира Атилката да се изкаже, че това ще е полезно за каузата им. "Е, брат, трябва да има и такива, които да посвещават във вярата и по затворите. А наясно ли си колко много такива хора има по затворите, които искат да се запознаят с исляма, а не могат, понеже няма кой да ги запознае. А известно ли ти е, че решението ми да приема исляма дойде именно докато бях в затвора, благодарение на един ходжа. Та той ме запозна с принципите на вярата в Allah. Така че Ахмед Муса много по-голяма работа ще свърши в затвора за четири години, отколкото, ако е навън. Не му мисля лошото на човека, а само казвам, че и в затворите живеят хора, търсещи пътищата на Allah", пише Атилката под публикацията на своя приятел. Водач на БГ муджахидините . Освен писания във Фейсбук аверът на Атилката поддържа и два профила в сайт за споделяне на видеоклипове. Там псевдонимите му са неособено невинните , (Воин на Аллах от България) (Българският муджахидин). Чрез профилите си мистериозният проповедник е публикувал няколко клипа, възхваляващи Ислямския халифат. Жената, заради която отвлече автобуса, не иска да го види 33-годишният Мирослав Блажев – Атилката, който на 27 януари т. г. (2009 ) -отвлече автобус с 37 пътници, двама шофьори и стюардеса, за кратко време е станал звезда в Ловешкия затвор. Пандизчиите са готови пари да броят, за да го видят. Все им е в устата. За едни е герой, за други – глупак. И първите, и вторите обаче го жалят по причина, че от каквито и мотиви да се е водил, ще има да мачка пандизчийската кушетка. „Съжалявам за стореното. Каквото реши съдът, ще го приема. Направих спонтанно това деяние поради невъзможността да получа справедливост за бременната си приятелка Розинка, която миналата година Петър Ганев от с. Хераково удари с кола. Действах под напрежение от този инцидент. Не исках да наранявам никого в автобуса. Пишман терористът ,се посещава само от майка му Ирена Димитрова. Жената, заради която беше отвлечен автобусът, е заявила, че не иска да се среща с него. Психолог и психиатри извършват специално наблюдение над Атилката. Целта е да се установи дали не страда от разстройство на личността-шизофрения. Възможно е травмата, която е получил през 1997 г., да е отключила психичните му проблеми. След нараняването преди години Атилката се оплаквал от напрежение, тревожност, емоционална лабилност и невъздържаност. Охранителят А т и л к а т а , с рождено име Мирослав Блажев бил гард без пистолет. Работодателите му и в двете охранителни фирми, в които бил нает през последната година и половина, изпитали недоверие към резкия му и избухлив характер. Затова никога не го сложили въоръжена охрана, твърдят източници от "С е к ю р и ти БГ" и "Ф о р с делта". Иначе можел да охранява АЕЦ "Козлодуй", който е един от обектите, с които "С е к ю р и т и БГ" има договор. Негови бивши колеги подозират, че Блажев силно е страдал от този факт. Затова и бързо напускал фирмите, където работел. Чувствал се винаги недооценен. Едва по-късно се въоръжил. Първо преработил газов пистолет в боен, след това незнайно как се сдобил и с ПСМ. Точно с тези оръжия Блажев отвлече във вторник автобуса с 36 пътници. МВР изиска вчера от двете фирми всички документи, с които Блажев е получил работата си. Според проверката на експертите от "Охранителна полиция" всичко било перфектно. Имало документ от лекар, който удостоверявал моментното психическо състояние, съдебно свидетелство, че е с чисто съдебно минало.В документите не е отразено обаче, че през 1996 г. Мирослав Блажев е бил лекуван от личностно разстройство. Най-вероятно и двамата лекари, които са издали документа за моментно психично състояние, са "забравили" да питат лудницата за минали психични заболявания, смятат запознати. "Проверих и се оказва, че лудницата не е издавал документ, удостоверяващ, че лицето е психично здраво", заяви директорът на психиатричната болница в града д-р Цанко Цанков. "На всяко лице, което е лежало в психиатрична болница, му се съставя досие, което се пази в продължение на 50 години". Според д-р Цанков в случаите, когато се налага издаване на медицинско удостоверение за психично здраве, психиатри по местоживеене трябва да упоменат, ако лицето страда от психично заболяване, и посочат моментния му статус.19-годишната Розинка Костова, приятелката на Мирослав, призна, че Петър Ганев, който стана причина за действията на Мирослав Блажев на 27 януари, наистина се e опитал да я прегази с кола на 1 август м.г в София. Тя била бременна, отишла до магазина, който е до дома му, и тогава той се опитал да мине с колата си през нея. По думите на Розинка, има свидетел на инцидента, но той не искал да говори, защото бил приятел на Петър. Според нея Петър Ганев искал чрез нея да причини страдание на Мирослав заради конфликт между двамата. На 27 януари 33-годишният Мирослав Блажев от Севлиево отвлече автобус с 37 пътници на фирма Биомет, пътуващ по линията София-Варна. Той бе въоръжен с пистолет със заглушител и поиска да му бъде доведен Петър Ганев, за да говори с него. Малко повече от час след отвличането Блажев се предаде на полицията. Впоследствие Районният съд в Ловеч наложи на похитителя на автобуса мярка "постоянно задържане под стража", като разпореди той да бъде въдворен в психиатричното отделение на Ловешкия затвор. А т и л к а т а, е роден в Плевен през 1975 година. Розинка Костова е от дом за умствено изостанали хора ! Има дете умствено изостанало-ИЗРОДИ !!!

2024.06.17 | 00:43

50
ПП ВЕЛИЧИЕ партия №1 в България.

Добави коментар

Водещи новини