Акционери в „Исторически парк“ ще съдят медии за клевета

  • 25 юли 2024 14:50

  • 1003
  • 7
Акционери в „Исторически парк“ ще съдят медии за клевета
© Булфото

Акционери в „Исторически парк“ АД ще търсят съдебна отговорност на медии за клевети и неверни твърдения. Това се посочва в декларация-изявление от акционерите, която беше предоставена на медиите и прочетена в Националния пресклуб на БТА от инвеститори в проекта „Исторически парк“.

„Масовото тиражиране на неверни твърдения и клевети във връзка с проекта „Исторически парк“ в печатните и електронните медии са причинили колосални щети върху дейността и репутацията на „Исторически парк“ АД, което е оказало влияние върху генерирането на печалба от дружеството“, се казва в декларацията.

В нея се посочва още, че акционерите ще търсят правата си пред българските и европейските органи и институции, както и че ще информират чуждестранни медии.

В декларацията се казва още, че медийните атаки и репресии създават "антикампания", която е довела до над 100 млн. лв. преки и косвени загуби, за което акционерите ще държат отговорни всички „замесени лица, които ни станат известни, като ангажираме отговорността им по съдебен ред“.

Акционерите ще направят всичко възможно да се разбере, че с „противозаконните си действия в медийното и интернет пространството съответните лица и медии обслужват чужди интереси“, целящи да убият частната им инициатива. В декларацията си акционерите настояват за извинение от медии и влогъри, както и да публикуват опровержения „във връзка с клеветнически материали по отношение на проекта „Исторически парк“ и директора на парка Ивелин Михайлов".

Иван Радев (АЕЖ): Инвеститорите на „Исторически парк“ могат да се окажат длъжници за цял живот

Акционерите в „Исторически парк“ са стотици, което може да се види в акционерната книга, която не се публикува в Търговския регистър, тъй като не е задължително, се посочва още в декларацията.

Със създадената временна комисия в Народното събрание се цели да се внуши в обществото страх и смут, с цел да се унищожи проекта „Исторически парк“, се допълва в декларацията. Ако това се случи, акционерите ще търсят отговорност от държавата за нанесените вреди и пропуснати ползи, ще се търси отговорността и на депутати, заявяват те.

Декларацията ще бъде изпратена до всички медии.

На 11 юли т.г. парламентът създаде временна комисия за проверка на данни за извършени престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов - идеолог на ПП „Величие”, и изградения в с. Неофит Рилски, община Ветрино, културно-исторически комплекс „Исторически парк”. „За“ гласуваха 143-ма народни представители, 17 бяха „против“ и двама се въздържаха.

На първото си заседание на 17 юли депутатите от временната комисия изслушаха експерт и засегнати, по техни твърдения, лица. Временната комисия следва да установи всички факти и обстоятелства относно наличие на извършени престъпления от страна на Ивелин Михайлов и свързани с него физически и юридически лица и изградения комплекс „Исторически парк”, против финансовата, данъчната и осигурителната система, измама и търговия с влияние и данни за съпричастност с тях на лица, свързани с представители на местната или централна власт. Предвижда се временната комисия да установи и всички факти и обстоятелства относно евентуалното наличие на данни за бездействие на прокуратурата, МВР и другите компетентни органи и данни за т.нар. чадър над Ивелин Михайлов и дейността на комплекса „Исторически парк”.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1003 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
007

2024.07.25 | 16:12

7
Акционери без печалба и сриващи се акции са губещите само. Там няма печалба и на какво са акционери тези смотаняци? На финансова пирамида явно.
Бай Ставри

2024.07.25 | 15:53

6
Историческа далавера..... Запалил е много хора този Изрод

2024.07.25 | 15:46

5
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> bitly.cx/arctik

2024.07.25 | 15:39

4
​​Браво на Ивелин с него сме!

2024.07.25 | 15:36

3
България се събуди.

2024.07.25 | 15:35

2
Браво, истински патриоти!!
На тези селяни

2024.07.25 | 15:10

1
им личи ,че нямат и 100 лева

Добави коментар

Водещи новини