Николай Марков ще прави партия, нямал нищо общо с "Величие"

Булфото
share

Николай Марков ще създаде свой собствен политически проект, който няма да има нищо общо с "Величие". Това заяви самият той пред Actualno.

"Да", отговори Марков на въпрос дали ще сформира нова формация. "Не" е отговорът му на въпроса дали тя ще е "Величие 2.0". "Нямам нищо общо с тези хора. Ще има нов политически проект.

Ако няма време за такъв, ще има друг начин, по който ще се явим на избори, защото може и това да стане - да няма технологично време. Но ще стартирам собствен политически проект – ще го направя персонално, ще го направя този път критично и, разбира се, председател ще бъда само аз", обяви бившият парламентарен лидер на групата на "Величие", преди тя да се разпадне в рамките на 50-ото Народно събрание.

"Според мен това роене във всички партии е част от оздравителен процес в Народното събрание. Аз лично не виждам това като лошо, а като добро, защото ако не се беше случило всичко това, нямаше да се видят пороци", смята Марков, който определи себе си като "християндемократ и кантианец".

Катинчарова: Няма да подкрепим какъвто и да е състав на кабинет, с който и да е мандат

Николай Марков заяви, че ще подкрепи антикорупционната декларация на ПП-ДБ, която бе обвързана от коалицията с втория мандат.

"Аз разгледах 7-те закона, един от които е Законът за частния фалит. Според вас не трябва ли да има такъв закон? Не трябва ли да има Закон за защита на свидетелите, които свидетелстват за корупцията? Това е пакет от закони, които касаят живота на обикновения човек, не касаят геополитика, нито войната в Украйна.

Нямам проблем да подкрепя този пакет от закони. За декларацията ще подкрепя, за правителство – ако се стигне дотам – преговорите предстоят чак през октомври. Тогава вече нещата стават други", посочи той.

Водещи новини

Още новини