Георги Георгиев: Окончателно и официално София е оставена без поддръжка за осигуряване на безопасността на пътя

Фейсбук
share

Окончателно и официално София е оставена без поддръжка за осигуряване на безопасността на пътя. По същото време, когато ние внасяме в парламента законопроекта за контрол на скоростта с общинските камери, кметът на София е зарязал тотално поддръжката на инфраструктурата за пътна безопасност, пише във фейсбук депутатът от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

Столична община в момента:

НЕ МОЖЕ да опреснява и полага маркировка,

НЕ МОЖЕ да поправя и сменя пътни знаци,

НЕ МОЖЕ да прави пешеходни пътеки или да ги обезопасява със защитни острови.

Не може! Не от глупост, не от обикновено неможене, а от умишлено безхаберие.

Хекимян: Ремонтът на "Патриарха" е некачествен и асфалтът е на пюре

Васил Терзиев и неговият екип напълно съзнателно са оставили столицата на България без действащи договори за пътна безопасност и изграждане на елементи на организация на движението. Старите договори, сключени през 2020 г., са изтекли през юни и началото на юли тази година. Съгласно вътрешните правила процедурите се обявяват 6 месеца преди изтичането на договорите, нищо подобно не се е случило. Нито 6 нито 3, нито дори един месец по-рано. Няма обявени процедури, няма дори намерение да се проведе открита публична процедура за поддръжка на пътната безопасност в София. Толкова за откритите процедури и високият професионализъм на „подготвения екип от ден първи“ на Терзиев.

Сега има само два въпроса:

1. Кметът Васил Терзиев ще понесе ли лична отговорност при следващия пътен инцидент, причинен от неговото бездействие?

2. Възнамерява ли изобщо Васил Терзиев да обяви публични търгове за поддръжка на пътната безопасност или ще замести откритите конкурси с нещо от станалите му любими процедури на пряко договаряне?

Водещи новини

Още новини