Денков: Кабинет, но само след мнозинство по 7 точки на ПП-ДБ

БТВ
share

Пакет от закони и решения, с които да се разчистят корумпираните лица по високите етажи, предложиха представителите на „Продължаваме промяната – Демократична България“ по време на срещата си вчера с президента Румен Радев. И поискаха три месеца отсрочка за връчване на втория мандат.

Снощи от ПП-ДБ заявиха, че ще изпратят декларация на останалите политически сили в парламента. В нея са описани 7-те основни пункта, по които биха искали да се обединят депутатите в НС. 

Ето я декларацията, която от ПП-ДБ изпратиха на останалите партии

Според Николай Денков от коалицията искат да използват тези месеци за борба с корупцията, както и да видят ще може ли да се състави правителство. "Ако не можем да намерим мнозинство за антикорупционните закони, то няма да можем и за кабинет."

И каза, че в 48-ото Народно събрание президентът е дал такова време на партиите. 

И допълни, че Делян Пеевски е спрял опитите за борбата с корупцията. "Самият факт, че някой е санкциониран по американското законодателство за корупция, е достатъчно. И същите са на първия ред на Народното събрание."

ПП-ДБ изпращат декларация до останалите политическите формации

"За мен е неясно защо Калин Стоянов още е министър на вътрешните работа - след насилието по арести и по протести. Той няма усещане за промяна на подхода в МВР." 

Денков обаче не иска да приравнява всички служебни министри и даде като добър пример финансовия - Людмила Петкова. 

Правителство като самоцел няма да свърши нищо. Кабинет, но само, ако има мнозинство. Разговор за правителство - само като се приемат заложените закони, категоричен бе той пред БТВ. 

Николай Денков каза още, е няма разцепление между ПП и ДБ: "Искаме и ще работим заедно. Единственото, което ни различава, са методите за решаване на проблемите"

Водещи новини

Още новини