Йордан Цонев: Бивши депутати от ДПС заплашват и атакуват наши активисти

Novini.bg
share

Много ясно казах тази сутрин - от 10 дни всички наши активисти са атакувани по телефона и когато се приберат по родните места. Всички дойдоха и ми казаха, че тезите, с които са атакувани, са: „Нашата партия ще им я дадем на тях ли? Турците ще си дадем партията ли?“ Това обяви Йордан Цонев от ДПС пред медии.

„В този форум във Фейсбук - „Аз подкрепям Ахмед Доган“, модериран от Елван Атила, не сте ли видели етнически призиви, странни? Аз прочетох десетки, да не кажа стотици. Какво трябваше да се направи, за да нямаме това усещане за "етнически привкус"? Първо, трябваше постовете, които имат етнически характер, да се трият. Трият се моментално постове в подкрепа на Пеевски и екипа, който той води. Затова казах, че имаме това усещане. Ако не искат да го имаме това усещане, да спрат да тормозят колегите с етнически мотиви и да трият постовете. Бях ли пределно ясен откъде идва това усещане?“, попита той.

Хамид Хамид допълни: „Български граждани от мюсюлмански произход, етнически турци са тормозени агресивно от бивши представители на ДПС, с които се насажда етническа омраза срещу различните. Не това е философията на ДПС, не в това се състои българският етнически модел, създател на който е Ахмед Доган. Аз мисля, че д-р Ахмед доган няма да позволи група деребеи, които се опитват да спасят кожите си и да останат депутати, да използват първо него като параван, а после и етническата карта, за да оцелея за още няколко месеца. Това не е ДПС, това е антиДПС. Предлагаме всички да сме заедно и да приемем всички различни в ДПС, както го правим през годините назад. Българските мюсюлмани вижда какво прави за тях г-н Пеевски.“

Йордан Цонев разкри: Екипът на Делян Пеевски най-вероятно ще си тръгне от ДПС

Цонев настоя: „Правете разлика между апарата, който действа, и хората.“

По думите му бившите депутати от ДПС, които са заплашвали хората, са Джевдет Чакъров, Рамадан Аталай, Джейхан Ибрямов, Севим Али и други. „Ти ще предадеш ли нашия етнос, нашата партия?“ са питали по телефона.

Водещи новини

Още новини