Народното събрание гласува проектокабинета "Желязков"

Bulfoto
share

Предстои народните представители да гласуват в НС проектокабинетa на ГЕРБ СДС с министър-председател Росен Желязков в 13 часа днес. Това предвижда точка от проектопрограмата за работа на депутатите, публикувана на страницата на Народното събрание.

Припомняме, че в понеделник президентът Румен Радев връчи първия мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ - СДС. Кандидатът за премиер Росен Желязков получи мандата и представи структура и състав на Министерски съвет. Предложеният състав на Министерски съвет се състои от министър-председател, един зам.-председател и 19 министри.

За да събере нужната подкрепа, проектокабинет "Желязков" трябва да събере 121 гласа "за" . Някои политически партии вече обявиха, че няма да подкрепят правителството на ГЕРБ - СДС. 

Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) обяви в понеделник, че няма да подкрепи проектокабинета. На следващия ден те потвърдиха позицията си и отново заявиха, че ще бъдат опозиция, ако правителството мине.

Партия "Възраждане" обяви, че няма да подкрепи проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС. "Позицията на "Възраждане" остава непроменена. Кабинет на ГЕРБ и ДПС няма да подкрепим", посочиха от партийната формация.

НС изслушва Главчев за позицията на България на срещата на върха на НАТО

БСП също припомниха, че има решение на Националния съвет парламентарната група да не подкрепя правителство с мандата на ГЕРБ. "Предложеният състав на МС не кореспондира със заявката, която направи ГЕРБ за експертен кабинет", заяви в Русе народният представител от БСП за България Иван Иванов в понеделник.

 

Водещи новини

Още новини