Калоян Велчев (политолог): Росен Желязков е най-приемливата фигура от ГЕРБ, за да се събере широка подкрепа

  • 01 юли 2024 14:53

  • 1067
  • 2
Калоян Велчев (политолог): Росен Желязков е най-приемливата фигура от ГЕРБ, за да се събере широка подкрепа
© Bulphoto

Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети е най-приемливата фигура от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, която може да събере най-широка подкрепа. Времето за търсене на подкрепа се съкращава, а публично договорено мнозинство няма. Този ход изглеждаше изненадващ и поставя в трудна позиция ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, коментира пред БНР политологът Калоян Велчев.

"С излъчването на надпартиен кабинет се търси еманципация от ДПС, но трудно ще се постигне. Посланията на Борисов към ПП-ДБ са все по-объркващи. Не разбирам на базата на какви отношения ще бъде подкрепата, която не е искрено желана. До преди седмици Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г обясняваше, че ротация не се е случила заради Калин Стоянов, а той е в кабинета "Желязков". По скоро търси оправдание с този ход за неодобряване на кабинета", каза Велчев.

"Търси се според мен поне публично дистанция от ДПС, но няма как да се избегне. Все пак ДПС нямат избор освен да подкрепят подобен кабинет. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще се нуждаят постоянно в работата си от подкрепата на ДПС. Мисля че, не се знае дали ще мине кабинетът до момента на гласуване. Ако мине, няма как да е без трик, подкрепата събрал до момента Борисов не стига. Борисов спомена с "излизане от зала". Той не е договорил друга подкрепа освен с ДПС, 7 не им достигат", смята той. 

Кой е Томислав Дончев, кандидатът на ГЕРБ за вицепремиер и министър на иновациите и растежа

Калоян Велчев коментира и процесите на отстраняване на хора в ДПС: "Те не са публични, вътрешнопартийни са и е трудно да знаем. Действията говорят за движение в партията. Това, което виждаме на повърхността сякаш „Пеевски затяга схватката и овладява в по-голяма степен партията“. С какво ДПС на Пеевски ще се различава от ДПС?"

Прогнозата на Велчев за кабинета "Желязков" е, че "бъдещето му е несигурно, трудно ще е".

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1067 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
шиши

2024.07.01 | 17:12

2
този е ял лайната на дпс
тиквата ШИБАМ БОЙКО

2024.07.01 | 16:59

1
този кавал не става за нищо

Добави коментар

Водещи новини