Журналистът Илхан Андай посочи голямата грешка на Доган и обяви: Започва процес по пречистване на ДПС

share

В регионите на ДПС днес Министерски съвет назначи за областни управители хора от областните структури. Редно е сега те да се оттеглят. Подаването на оставката на Филиз Хюсменова заслужава поздравления. Тя си отива заради слаби резултати. Това заяви журналистът Илхан Андай в предаването „Денят на живо” по Нова нюз.

По думите му тече процес на пречистване в ДПС.

"Определено се случват здравословни промени в ДПС. Огромната грешка на Ахмед Доган през годините бе, че без обяснение изритваше корумпирани кадри от партията, включително и министри. Техните далавери, обаче не стигаха до прокуратурата, за да не се лепне петно на  партията. Корупцията е заболяване на цялата партийна система в България. Това шутиране на черните овце навреди на партията. Твърде дълго продължи демонизирането на кадри на ДПС. Сега започнаха да излизат стари депесари, които говорят с укор за партията", обясни той.  

Филиз Хюсменова вече не е депутат, групата на ДПС има нов заместник-председател

За свалянето на Айсел Руфад, Алдай заяви: „Че тя е част от парашутните кадри на ДПС. Беше ни казано, че Руфад има остра нужда от имунитет и ще направи всичко възможно да влезе в парламента. С влизането в парламента тя губи силната си позиция в един от значимите региони на ДПС – Шумен. Днес Комисията по противодействие на корупцията имаше акция в Нови пазар и бе във връзка с дейността на Айсел Руфад, като зам.-кмет на тази община. Смятам, че след този скандал ще има оставка.

Водещи новини

Още новини