Ето кой става депутат на мястото на Филиз Хюсменова

  • 27 юни 2024 17:11

  • 2160
  • 2
Ето кой става депутат на мястото на Филиз Хюсменова
© Булфото (архив)

Хюсни Осман Адем е обявен за народен представител в 50-ото Народно събрание от Трети изборен район – Варненски, издигнат от Движението за права и свободи (ДПС). Това се посочва в решение на Централната избирателна комисия (ЦИК).

С писмо в ЦИК е получено решение на Народното събрание от 21 юни 2024 г., с което са прекратени пълномощията на Филиз Хакъева Хюсменова като народен представител от Трети изборен район – Варненски, издигната от листата на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с в 50-то Народно събрание.

Според сайта на районната избирателна комисия втори в кандидатската листа е Месут Ердинч Рушид.

Изключиха зам.-председателката на ДПС Айсел Руфад от парламентарната група

В друго решение на ЦИК се посочва, че от Рушид е постъпило заявление, с което иска да бъде заличен и да не бъде обявен за избран за народен представител от кандидатската листа на Движението за права и свободи. С решение от 13 юни 2024 г. Месут Ердинч Рушид е обявен в списък Б, под № 102 от кандидатската листа на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с в Трети изборен район – Варненски.

Подаденото заявление следва да се счита като заявление от Месут Ердинч Рушид да бъде заличен от обявения списък Б и да не бъде обявен за избран за народен представител, посочват от ЦИК и добавят, че Месут Ердинч Рушид е заличен от списъка.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2160 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.27 | 22:19

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Анонимен

2024.06.27 | 17:22

1
Без интересна новина

Добави коментар

Водещи новини