Илияна Йотова: Остава надеждата България да има добро и силно правителство, което да се ползва с доверието на хората

Bulphoto (архив)
share

На прага сме България да има ново правителство. Думи като дълъг, отговорност, воля сякаш доста изхабихме последните години, но въпреки всичко остава надеждата България да има добро и силно правителство, което да се ползва с доверието на хората. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва в официалното откриване на празниците за отбелязване на 60 години от обявяването на Хисаря за град, цитирана от пресслужбата на държавния глава. 

Йотова посочи, че ѝ се иска да бъде даден още веднъж шанс на тези, които имат претенцията да управляват. А те да знаят своята отговорност, че трябва да бъдат истински лидери и да извадят в България от периферията на Европа и да я сложат там, където е мястото на една държава, създател на цяла една славянска цивилизация, допълни вицепрезидентът. 

Едни от най-големите български творци са идвали в Хисаря, защото тази енергия, която има във въздуха, им е дала нещо изключително ценно - вдъхновение, каза още в словото си Йотова. По думите ѝ най-важни са хората, които дават душата, образа и лицето на Хисаря.

Вицепрезидентът Йотова откри 17-ия фестивал за българско кино в Рим

Историята на Хисаря е изпълнена с моменти на изпитания и триумфи. Тя започва с древните римски терми и крепости, свидетели на живота в античността, каза в словото си кметът на града Ива Вълчева. По думите ѝ лековитите минерални извори, около които е възникнал града, привличат хора от всички краища на света от римско време до днес. Вълчева посочи, че градът е дом на хора, чиито сърца туптят в ритъма на неговите улици и паркове, хора, които създават и поддържат духа му жив. 

Вицепрезидентът Йотова откри ретроспективна изложба, представяща богатата история и култура на Хисаря. Изложбата включва исторически фотографии и документи, които проследяват развитието на града. В Летния театър в града, където бе дадено началото на празниците на Хисаря, кметът връчи почетни плакети на заслужили дейци на културата и духовността и на кметовете, оставили своята следа в историята на Хисаря. 

Тържествата продължават с концерт на Орлин Павлов и Квартет „Мистик“. По повод годишнината до 30 юни са планирани множество културни събития и концерти. В програмата са включени изявени български музикални изпълнители, както и талантливите деца на община Хисаря.   

Водещи новини

Още новини