Илияна Йотова ще открие 17-ото издание на фестивала „Празник на българското кино в Рим“

  • 20 юни 2024 16:12

  • 396
  • 2
Илияна Йотова ще открие 17-ото издание на фестивала „Празник на българското кино в Рим“
© Булфото

В петък, 21 юни, вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , ще бъде в Рим, където ще открие 17-ото издание на „Празник на българското кино в Рим“, съобщиха от президентския прессекретариат.

Събитието, което е важна част от културния календар на италианската столица, се организира от Българския културен институт в Рим с подкрепата на българското посолство. Домакин на фестивала, който продължава до 23 юни, отново е престижният „Дом на киното“ във Вила Боргезе.

Програмата включва: „Диада“, реж. Яна Титова; „Уроците на Блага“, реж. Стефан Командарев; „Майка“, реж. Зорница София; документалната поредица с реж. Георги Тошев „НепознатиТЕ“ – „Христо завинаги“ и „Чапа срещу Фелини“; „Ваймар експрес“, реж. Милена Фучеджиева.

Илияна Йотова към българите: Където и да се намираме, ни свързва невидимата, но много здрава нишка на род, идентичност и език

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
396 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.21 | 00:26

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.06.20 | 18:16

1
Дано не се върне

Добави коментар

Водещи новини