От ПП-ДБ скочиха на избора на Рая Назарян и обявиха: Експертният кабинет е гаранция за катастрофа

Novini.bg
share

Днес Народното събрание произведе една добра и една лоша новина. Добрата е, че НС може да започне своята работа по същество, защото има избран председател. Лошата е, че този председател е най-яростният защитник на санкционирания по "Магнитски". Наскоро тя заяви: "САЩ са подведени и за ГЕРБ санкциите по "Магнитски" нямат стойност". Явно така се става председател на НС в този случай. Много ясно се вижда от трибуната, че по всякакви поводи и за всичко изскача някой и започва да говори против ПП-ДБ. Това е така, защото ние единствени останхме да се борим с корупцията и ще продължим да го правим. 

Това заяви на брифинг в парламента бившият премиер от "Продължаваме промяната - Демократична България" акад. Николай Денков.  

С гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН: Рая Назарян е новият председател на Народното събрание

"Рая Назарян защитава корупцията по същество. И в ГЕРБ, и в ДПС има санкционирани по "Магнитски" означава, че двете партии защитават корупцията и затова са заедно. Едно правителство се харектеризира с това какво е постигнало. Нашето правителство свърши доста неща, но други не успя, защото ГЕРБ и ДПС се уплашиха от реформите. Нека да видим приоритетите на едно бъдещо правителство и тогава ще видим кой ще ги сглоби. Ние ще бъдем опозиция. Не сме имали проблем да работим със санкционираните по "Магнитски", когато те гласуваха промените в антикорупционния закон и Конституцията. Това бяха полезни промени и бяха важни, но след това тези хора блокираха промените и ние няма какво да правим с тях. Не виждам никакъв смисъл да коментирам думите на Борисов с Алексей Петров и манастири. Срещи с Алексей Петров аз не съм имал", отговори на журналистически въпроси акад. Денков.  

Петков: Най-накрая Слави Трифонов бе използван за това, за което бе създаден

"Твърде рано е да коментираме хипотезата дали третия мандат ще дойде при нас и какво ще направим. Експертните кабинети, зад които няма ясна политическа отговорност, са прекрасен смокинов лист, зад който могат да се вършат много безобразия. Важно е кой носи политическа отговорност. За нашия кабинет ние носихме отговорност. Когато сложите експертен кабинет с идеята - ние го избрахме, но нямаме отговорност за него, това е рецепта за катастрофа. Въпросът дали ще отидем на избори, трябва да бъде зададен на ГЕРБ. Те носят политическа отговорност. За последните три години ние сем единствената политическа сила, която успя да състави две редовни правителства и сега си носим последствията. Сега е ред ГЕРБ да понесат своята политическа отговорност", завърши бившият премиер акад. Николай Денков. 

Водещи новини

Още новини