Костадинов: Агонията на политическата система съвпада с готвения удар към Българската църква

Булфото
share

"В момента агонизира политическата система. Не можем да изберем председател на Народното събрание. Агонията на политическата система съвпада с готвения удар към Българската православна църква. Политическата и духовната държава са поставени пред сериозни изпитания".

Това каза пред журналисти лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Българската православна църква е изключително важен елемент. Призоваваме президента Румен Радев да свика Консултативен съвет за национална сигурност във връзка със заплахата за националната сигурност чрез българската православна църква. Много е важно кой ще бъде сложен начело на нея. Българският президент дори не отговаря на двете писма, които изпратихме до него", каза още той.

"Не мисля, че се намираме в предизборна кампания. Петър Петров остава нашият избор за председател на НС. Всеки изход от политическата криза е свързан с избори. Сега имаме един много важен тест - дали хората в тази зала мислят за България или за себе си",  добави Костадинов.

Пеевски с призив: Излезте от транса, нека не подаряваме България на Путин

Костадинов коментира и изказването на Делян Пеевски, че ако не изберем Рая Назарян, ще подарим България на Путин,  като се изсмя и каза: "Сериозно ли ме питате това нещо".

Водещи новини

Още новини