Главчев даде старт на разчистването на терена за детската болница и разкри кога ще започне реалното строителство

share

 "Няма обжалвания относно проекта за детската болница. Имало е идея и още един имот да се присъедини, но засега спираме дотук. Няма никакви пречки за изграждането", това каза служебният премиер Димитър Главчев от терена на Националната детска болница, който днес започна да се разчиства.

"Обещахме да се случи до края на май. Съжаляваме за единия ден закъснение, но мисля, че всички разбират защо. 1 юни сме днес, символично е, а и освен това е почивен ден", обясни Главчев.

Служебният министър-председател не посочи кога точно ще започне реалното строителство на сградата. 

В Деня на детето: Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница

„Министерството на здравеопазването положи неимоверни усилия, за да може в рамките на по-малко от седмица да стартира този процес. Всички обжалвания са минали. Има решение на ВС. Това беше причината за закъснението на процеса. Ще съдействаме на подизпълнителя, за да се случат нещата по-бързо. Бяхме информирани от строителната фирма, че има опасни елементи по фасади и по покривните структури, които трябва да се премахнат. Започваме първо с тях. Имаме седем месеца, в които всичко това трябва да се премахне”, коментира д-р Владко Григоров, новият изпълнителен директор на Здравната инвестиционна компания за строителство на Детската болница.

По думите на министъра на здравеопазването Галя Кондева в болницата децата ще могат да получават денонощна медицинска помощ. Според нея в началото на следващата година странтаа трябва да има готовност за започване на строеж.

Водещи новини

Още новини