Пеевски отговори на обвиненията на ПП-ДБ: Абсолютна поредна лъжа

Булфото
share

Лидерът на ДПС Делян Пеевски обясни пред журналисти за номинацията на евродепутатката Елена Йончева за евролистата на движението: "Тя е един независим човек, който е доказал, че защитава свободата на медиите, журналистите, на хората. Ние винаги сме имали гражданска квота и смятам, че тя ще е един достоен представител на тази квота".

"Нищо не е сменила. Ние я поканихме, в момента тече номинационен процес. Когато сме готови с листите, ще ги обявим", обясни Пеевски защо Йончева е сменила БСП с ДПС.

Помолен да коментира реакцията на лидерката на левицата Корнелия Нинова, че не е изненадата от станалото, той бе лаконичен: "Изобщо не ме интересуват реакциите на други партии".

Пеевски впечатлил със знания Елена Йончева

"Абсолютна поредна лъжа. Ако някой е саботирал, това са те - саботираха всичко с това, че направиха така, за да няма ротация", отговори Пеевски на обвиненията на ПП-ДБ, че ГЕРБ и ДПС са саботирали съдебната реформа. На брифинг в парламента по-рано втората политическа сила ги обвини, че така бавят второто плащане по плана за възстановяване. То е в размер на 1,4 млрд. лева.

На въпрос дали след всички обвинения на ПП-ДБ към ГЕРБ и ДПС е възможен диалог помежду им той отговори: "Нека да не говорим сега дали е възможен, или не е възможен диалог".

Първо е редно всичко, което се изговори за тях, да се докаже: "ДПС няма да работи с "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ), ако се докаже от правоохранителните органи "всичко, което видяхме като обвързаности с контрабанда, тези пудели, влачещи пачки", коментира в кулоарите на парламента председателят на партията Делян Пеевски. Той подчерта, че всички тези твърдения трябва да се докажат по надлежния начин. Това, което видяхме, е чудовищно и мисля, че такива хора нямат никакъв интегритет, посочи той.

Бойко Рашков няма място в политиката, а „видяхме къде има място за него - по трапезите“, коментира още председателят на ДПС.

За коалиция с ГЕРБ след изборите, заяви, че не е редно да се говори сега, нека хората първо да  дадат вота си.

Водещи новини

Още новини