Петко Георгиев: Управлява ни личната уния между Пеевски и Борисов с активната подкрепа на Радев

  • 22 април 2024 14:05

  • 711
  • 3
Петко Георгиев: Управлява ни личната уния между Пеевски и Борисов с активната подкрепа на Радев
© БНТ

В момента България е управлявана от марионетно правителство, което ще продължи доста дълго. Около това мнение се обединиха политолозите Петко Георгиев и Георги Киряков в ефира на Дарик.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, служебният кабинет и изборите 2 в 1 816

Георгиев подчерта, че в момента съпредседателят на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на и лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г нямат интерес да сменят управляващото правителство, защото за него те не носят отговорност.

„Да, ние имаме марионетно правителство, но ни управлява личната уния между Пеевски и Борисов с активната подкрепа на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на“, поясни Георгиев.

Относно политическото бъдеще на страната Киряков изрази оптимизъм, като коментира, че следващите поколения ще успеят да направят промяна към добро и е хубаво да бъдем търпеливи и да изчакваме.

Президентът назначи Димитър Главчев и за външен министър

Според Георгиев обаче нещата не стоят точно така: „Има и млади хора, отгледани от „чалга културата“ , те си мислят, че случващото се е нормално – да се дават пари под масата и т.н.“

Анализаторите засегнаха и темата за социологическите проучвания по време на предизборната кампания като бяха единодушни, че сред агенциите има и платени. Георги Киряков заяви: „Ще се правят внушения, че без ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с едва ли не нищо не може да се случи.“

Георгиев обясни, че генерални изводи не бива да се правят: „Не може да се генерализира, има и неплатени, обаче работа на професионалната общност е да се разграничи от черните овце, трябва да има вътрешни етични норми, а ги няма.“

В течение на разговора беше обсъдено и интервюто на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически пред журналиста Сашо Диков в ТВ Евроком. Макар и да твърди, че сега му става ясно за някои похвати в управлението на страната, Петков в свои видеа в началото на политическата си кариера сам е споделял за сътрудничеството си с хора от ъндърграунд средите.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
711 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
патриот

2024.04.22 | 15:21

3
само приказки

2024.04.22 | 14:33

2
Радев е невинен!Той бори мафията в държавата!
Ники

2024.04.22 | 14:20

1
Ходи си прегледай мозъка, че от платените ти разсъждения никой няма нужда!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини