Борисов: Несериозно е да се обвинява ГЕРБ за забавянето на втория транш по ПВУ

Булфото
share

Не може да има сглобка с хора, които не си дават реална представа за това, което са сътворили, и за това, което може да се направи, а търсят по всякакъв начин да прехвърлят собствената си вина на някого. Така коментира едно евентуално съвместно управление с "Продължаваме промяната-Демократична България" след изборите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 906

"Отново сглобка – много зависи кой как ще се представи, кой от тях има интегритет, за да участват в подобни разговори, подчерта той.

Денков: Нямаме второ плащане по ПВУ, защото ГЕРБ и ДПС саботират правосъдната реформа

"Никога не гледам социолозите, никога не ми искат пари. Другото е глас на хората – за когото гласуват, както гласуват", коментира още той.

Той коментира и обвиненията на ПП-ДБ, че ГЕРБ блокират второто плащане по ПВУ: "Преди 3 години ГЕРБ вкара България в Европейския банков съюз, в еврозоната, остави абсолютно готов и договорен с ЕК План за възстановяване. Да кажеш, че ГЕРБ са виновни, е несериозно."

"Акад. Денков да отговори защо 3 години бяха в кабинети, а само България нямаше План", допълни още Борисов.

По думите му ГЕРБ работи за това българският народ да печели с милиарди, да е 100% българско и да е 100% на българските хора. "Нека Денков да каже за тези три години какво са сътворили, освен да плащат с парите, които завариха. Какво построиха какво направиха, къде инвестираха, за да носи печалба?"

Искането на „Възраждане“ за оставка на председателя на Народното събрание Росен Желязков той определи като „емоционални изблици на несигурност, неспособност и слабост“: „Всичко се е разпаднало, след два дни отиваме на избори, те искат оставката на Желязков – да я искат, искат да дойде просто друг.“

„С Асен Василев договорихме кабинет с всички отстъпки от ГЕРБ. Те поискаха и вътрешен министър. Защо? Последните седмици стана ясно защо“, допълни още той. Той призна „вината си“, че е дал цялата власт на ПП-ДБ.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 906

Водещи новини

Още новини